Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση της Pulse: Προβάδισμα 4,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς καταλληλότερος πρωθυπουργός!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε ξανά κορυφή στις δημοσκοπήσεις με 26% και μάλιστα διατηρώντας το προβάδισμα του 4,5% αυτή τη φορά, σε γκάλοπ της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 Μέρες». Ακολουθεί η ΝΔ, τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, ενώ πτώση σημειώνεται στα ποσοστά των κομμάτων της συγκυβέρνησης, μετά την ψήφιση των νέων μέτρων. Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με 26% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23,5%, αν και το 47% απάντησε αφοπλιστικά: «Κανένας από τους δύο»!

Όμως, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, και οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης σημειώνουν πτώση, ειδικά μετά την .....υπερψήφιση των νέων μέτρων του Μνημονίου 3, ενώ καταγράφεται εντονα η απογοήτευση τών πολιτών από τη στάση των εταίρων και τών δανειστων.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο ΙΙΙ, η πλειοψηφία (65%) θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε επαρκώς, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 76% ότι δεν ήταν ικανή ή πρόθυμη.

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή, η ΝΔ με 19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5 % συγκεντρώνουν συνολικά μόλις 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%) για αυτοδυναμία.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 26%
ΝΔ: 21,5%
Χρυσή Αυγή: 13,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5%
ΠΑΣΟΚ: 6,5%
ΚΚΕ: 5,5%
ΔΗΜΑΡ: 4% 

Μεγάλη πτώση καταγράφεται και στη δημοτικότητα των τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση. Συγκεκριμένα, πτώση 8,16% καταγράφεται στη δημοτικότητα του κ. Σαμαρά, πτώση 6,28% στου κ. Βενιζέλου και 2,76% πτώση στη δημοτικότητα του Φώτη Κουβέλη. Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με 26% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 47%.
 
http://www.lykavitos.gr/2012/11/pulse-45.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου