Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΕΕ: Η Ιταλία ζήτησε την επιτήρηση του ΔΝΤ

Λίγες ώρες μετά τη διαρροή ότι η Ιταλία δέχθηκε την εποπτεία του ΔΝΤ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ...
ΕΕ: Η Ιταλία ζήτησε την επιτήρηση του ΔΝΤ
Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ δήλωσαν σε δημοσιογράφους στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στις Κάννες, ότι «η Ιταλία ζήτησε η ίδια από το ΔΝΤ να αναλάβει έναν μεγαλύτερο ρόλο επιτήρησης».

Κατά συνέπεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ειδικοί της θα μεταβούν στην Ιταλία την ερχόμενη εβδομάδα για να αρχίσουν να κάνουν αποτίμηση της εφαρμογής των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες δεσμεύτηκε η χώρα, έπειτα από μια εντατικοποίηση της επίβλεψης, στην οποία θα εμπλέκεται επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).......


«Η Ιταλία αποφάσισε από μόνη της να ζητήσει από το ΔΝΤ να επιβλέπει την υλοποίηση των μέτρων της για τη μείωση του ιταλικού δημόσιου ελλείμματος», δήλωσε ο Μπαρόζο σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα γίνεται μια αποτίμηση της προόδου της Ιταλίας σε τριμηνιαία βάση», σημείωσε ο Ρόμπεϊ.

«Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των μέτρων (της μεταρρύθμισης) που έχουν ανακοινωθεί», προσέθεσε.

«Συμφωνήσαμε σαφώς σήμερα πάνω στο γεγονός ότι το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να παρουσιάζουν τις εκθέσεις τους κάθε τρίμηνο», διευκρίνισε από την πλευρά της και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

«Το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε είναι ένα μήνυμα αξιοπιστίας», δήλωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου