Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Επίδομα 3.500 το μήνα στα Golden boys της ΔΕΗ !


Επίδομα 3.500 το μήνα στα Golden boys της ΔΕΗ !

Σε μια περίοδο που πετσοκόβονται τα επιδόματα αναπήρων, τα στελέχη της ΔΕH εισπράττουν 3.500 ευρώ το μήνα ως … βοήθημα! Το καταγγέλλει ο ανεξάρτητος - διαγραφείς από τη ΝΔ- βουλευτής Αχαΐας ΝίκοςΝαικολόπουλος σε ερώτησή του στη Βουλή που απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό. Όπως δήλωσε στο ......
«Xrimaonline», ακόμη περιμένει απάντηση, παρ ότι έχει καταθέσει το κείμενο από τις 26 Οκτωβρίου… Ούτε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει απαντήσει, ούτε βέβαια ο Πρωθυπουργός που τον διέγραψε από τη ΝΔ λόγω διαφωνιών του με το Μνημόνιο στο υπουργείο Εργασίας όπου ήταν υφυπουργός.

Στις αρχές Ιουλίου του 2012- τονίζει ο Βουλευτής- αποκαλύφθηκε ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, Α. Ζερβός και Κ. Θέος, αμφότεροι κολλητοί και συνεργάτες του Γ. Α. Παπανδρέου, οι λοιποί τέως και νυν αναπληρωτές διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΔΕΗ αλλά και οι Γενικοί Διευθυντές της ΔΕΗ είχαν θεσπίσει με απόφασή τους και για τον εαυτό τους, την περίοδο ΠΑΣΟΚ, extra αμοιβή με ποσό 3.500 ευρώ το μήνα για τον καθένα τους, ως "οικογενειακό βοήθημα’’, ενώ αντίστοιχο "οικογενειακό βοήθημα’’ ύψους 3.500 ευρώ ελάμβαναν και όλα τα διορισμένα μέλη και διευθυντικά στελέχη των διοικήσεων των θυγατρικών της ΔΕΗ.

Και συνεχίζει θέτοντας θέμα επιστροφής των χρημάτων: «Η Κυβέρνηση, όταν το θέμα έλαβε δημοσιότητα, ανακοίνωσε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας έδωσε εντολή στον εκπρόσωπο του Δημοσίου να πάει στην γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ και να καταψηφίσει το άρθρο που προέβλεπε αυτό το επίδομα, αφού είχε προηγουμένως εκδοθεί απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκρινε τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος παράνομη. Αυτό ουσιαστικά σήμαινε ότι όσοι έπαιρναν επί πάνω
 από δύο χρόνια το οικογενειακό βοήθημα έπρεπε να το επιστρέψουν εντόκως στην επιχείρηση.Οι κολλητοί του Γ. Α. Παπανδρέου δήλωσαν ότι προτίθενται να επιστρέψουν τα χρήματα, ωστόσο υποστήριξαν ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να συμβεί και σε άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως τα ΕΛΠΕ, η ΛΑΡΚΟ και η ΔΕΠΑ όπου υπήρχαν ανάλογα φαινόμενα».

Και τι έγινε στη συνέχεια;

Στις 9.8.2012 ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Ι. Στουρνάρα να ελεγχθούν όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ και όσοι δεν έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία σε θέματα μισθολογικά να υποστούν τις συνέπειες του νόμου, που σημαίνει την άμεση απομάκρυνση από τη θέση τους.

«Έχουν περάσει 3 1/2 μήνες και απ’ ότι πληροφορούμαι- επισημαίνει ο βουλευτής-,οι λήπτες των οικογενειακών βοηθημάτων των 3.500 ευρώ μηνιαίως, παρά τις διαβεβαιώσεις τους αλλά και τη δήθεν αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, δεκάρα τσακιστή δεν έχουν επιστρέψει στη ΔΕΗ. Αποδεικνύεται επομένως ότι η μέριμνα της Κυβέρνησης για το θέμα ήταν απολύτως υποκριτική και κράτησε όσο απαιτούσε η δημοσιότητα. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μου, μη επιστροφή των παράνομων επιδομάτων τελεί υπό την σιωπηρή έγκριση της Κυβέρνησης και, μάλιστα, φέρεται ότι έχει δοθεί προφορική πολιτική διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα κάνει τα στραβά μάτια, προς όφελος των golden boys και girls της ΔΕΗ».

Ο βουλευτής ζητάει από τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει από τη ΔΕΗ τον Πρόεδρο και όλους τους διευθυντές που δεν επέστρεψαν το βοήθημα… φτώχειας για τα χρυσά παιδιά της ΔΕΗ.

http://www.xrimaonline.gr/206911/epidoma-3500-to-mhna-sta-golden-boys-ths-deh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου