Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ - 9.500 ευρώ σε στελέχη της "χαρίζει" η Ολυμπιακή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, υπάρχουν ξεχασμένα στελέχη πάλαι ποτέ κρατικών εταιριών, που αμείβονται με ποσά μεγαλύτερα ακόμη και από αυτό που παίρνει ο πρωθυπουργός.

Την ώρα που οι μισθοί ισοπεδώνονται και τα επιδόματα εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο, και καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με το......
φάσμα της ανεργίας, υπάρχουν ακόμη δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ, στοιχειώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" ο πρώην επικεφαλής του οικονομικού κλάδου των Ολυμπιακών Αερογραμμών, η οποία παραμένει στην υπό εκκαθάριση εταιρία, λαμβάνει μισθό 9.266,59 ευρώ μικτά τον μήνα από τον πρώην εθνικό αερομεταφορέα.

Με τέτοιο μισθό το συγκεκριμένο στέλεχος βρίσκεται μακράν στην κορυφή των πιο υψηλόμισθων δημόσιων υπαλλήλων, με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Το δώρο Χριστουγέννων που της καταβλήθηκε πέρυσι ανέρχεται στις 9.652 ευρώ, με τις συνολικές αποδοχές να ανέρχονται στις 18.919 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2011.

Ορόσημο στην καριέρα του στελέχους υπήρξε η άνοδος της Νέας Δημοκρατίας το 2004, αλλά και η εξαγορά της εταιρίας από την MIG AE τον Μάρτιο του 2009. Φαίνεται πως ούτε οι αλλαγές στην διοίκηση ανέκοψαν την "ανοδική πορεία" και "χωρίς φρένο" του ετήσιου εκκαθαριστικού που αγγίζει τα 130.311,34 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι περιπτώσεις των συνταξιούχων της Ολυμπιακής, οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται στην υπό εκκαθάριση εταιρία.

Οι υπόλοιποι μετατάχθηκαν σε δημόσιους φορείς, ενώ ορισμένοι πλαισίωσαν την διαδικασία εκκαθάρισης, διατηρώντας όμως τα εντυπωσιακά προνόμιά τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το εν λόγω στέλεχος εξακολουθεί να αμείβεται με τον ίδιο μισθό, ενώ η μετάταξή της σε θέση υπαλλήλου στον οικονομικό κλάδο, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΗΣΑΠ Α.Ε. έχει υπογραφεί από τις 13 Σεπτεμβρίου 2010.

Σε παρόμοια θέση όμως βρίσκονται και άλλοι υπάλληλοι. Υπάρχει στέλεχος που λάμβανε 4.900 ευρώ μηνιαίως καθ' όλο το 2011, ενώ άλλα πρώην στελέχη εμφανίζονται να παίρνουν 2.500 ευρώ, μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2012.

Μέσα σε αυτά, πέντε κυβερνήτες αεροσκαφών, αλλά και η διευθύντρια της νομικής υπηρεσίας.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/11/9500.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου