Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς συνεχίζει να κυβερνά με εκβιασμούς και απειλές.....


Σαμαράς: Το δίλημμα είναι έξοδος από την κρίση ή επιστροφή στη δραχμή


Σχόλιο. Εάν είναι να καταστρέψεις μια χώρα ολόκληρη, και να εξαθλιώσεις ένα ολόκληρο λαό, είναι προτιμότερη η δραχμή απο την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...Ας πάψει επιτέλους αυτός ο συνεχόμενος εκβιασμός, το ψευτοδίλλημα που επικαλείστε συνέχεια για τη δραχμή, το λόμπυ της δραχμής και τα λοιπά....γιατί υπάρχει και η άλλη άποψη....Αυτή που λέει οτι εσείς οι ντόπιοι κυβερνητικοί τροικανοί είστε υποστηρικτές της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ......
Σαμαράς: Το δίλημμα είναι έξοδος από την κρίση ή επιστροφή στη δραχμή
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής λίγο πριν από τη ψήφιση του Μνημονίου 3 σε μια από τις πιο επεισοδιακές συνεδριάσεις της Μεταπολίτευσης που λίγο έλειψε να.......
τιναχθεί στον αέρα από την απειλή των υπαλλήλων της να απεργήσουν, ο κ. Σαμαράς έθεσε τα διλήμματα της αποψινής ψηφοφορίας.
«Το μείζον δίλημμα για την αποψινή ψηφοφορία είναι αν η χώρα θα γυρίσει στο παρελθόν απομονωμένη από το παρελθόν ή αν θα κινηθεί προς τα εμπρός και μέσα από τις αναγκαίες θυσίες θα καταφέρει να παραμείνει στην Eυρωζώνη». Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του πελατειακού κράτους και των συντεχνιών που γεννήθηκαν μετά την Μεταπολίτευση εγκλωβίζοντας την κοινωνία στη φοροδιαφυγή, στα προνόμια και στην αντιπαραγωγικότητα.
Απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση ο κ. Σαμαράς είπε ότι «δεν έχετε το μονοπώλιο της ευαισθησίας αλλά της ανευθυνότητας» υποννοώντας ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση των θυσιών που απαιτούνται αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να ορθοποδήσει η χώρα.
«Κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα της ευαισθησίας στον πόνο» είπε και συμπλήρωσε εμφατικά: «Εκείνοι δεν είναι πιο ευαίσθητοι από εμάς αλλά πιο ανεύθυνοι γιατί σπρώχνουν τον κόσμο σε επώδυνες καταστάσεις».
Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Σαμαράς είπε πως εδώ και τέσσερις μήνες η κυβέρνηση αλλάζει τα πάντα, προσθέτοντας πως τρέχει να υλοποιήσει δεσμεύσεις  και να διαπραγματευτεί ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
«Η σημερινή είναι η πιο δύσκολη απόφαση που χρειάστηκε να πάρει ελληνική αντιπροσωπεία εδώ και δεκαετίες», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στα μέτρα ο κ. Σαμαράς είπε πως κάποια από αυτά είναι σωστά, ειδικά όσα αφορούν τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχουν και άλλα, που είναι άδικα όπως οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων. Αυτά, όμως, συνέχισε, είναι συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα.
«Είμαστε εκτός αγορών εδώ και τρία χρόνια», συνέχισε και πρόσθεσε πως «από τα μέτρα αυτά δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανείς».
Αναφερόμενος στην τροπολογία για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής που αποσύρθηκε άρον-άρον μετά τις έντονες αντιδράσεις ο πρωθυπουργός τόνισε πως κάποιοι χαϊδεύουν αυτιά προνομιούχων, δείχνοντας ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
«Ενας λαός πρέπει να είναι ενωμένος προς τα μέσα και αξιόπιστος προς τα έξω» συνέχισε στην τοποθέτησή του ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως «Ψηφίζουμε για τη διασφάλιση της παρουσίας στην Ευρωζώνη ή την επιστροφή στη δραχμή».
«Παλέψαμε για να έρθει πιο κοντά η ανάκαμψη» ανέφερε ενώ τόνισε πως από τα 31,5 δισ. ευρώ μόνο τα 3,2 δισ. ευρώ θα επιστρέψουν στους δανειστές για τοκοχρεολύσια και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.
Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τόνισε πως αυτή θα ολοκληρωθεί και θα σωθεί το σύστημα που αφορά εκατομμύρια καταθέτες.
«Θα απομακρυνθεί η αβεβαιότητα και θα υπάρξει ρευστότητα για να σωθούν θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», συνέχισε και συμπλήρωσε εμφατικά: «Θα απομακρυνθεί οριστικά η δραχμοφοβία».
«Παλεύω για να πάρουμε άμεσα παραπάνω από τα 31,5 δισ. ευρώ» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Καταργούμε προνόμια, ανοίγουμε επαγγέλματα, κυνηγάμε τη φοροδιαφυγή».

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου