Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οι τουρίστες στη Λέσβο μόλις φτάσουν βλέπουν λαθρομετανάστες [Βίντεο]

Βίντεο: Οι τουρίστες στη Λέσβο μόλις φτάσουν βλέπουν λαθρομετανάστες

Εικόνες θλίψης...

Κλούβες με λαθρομετανάστες και εικόνες εξαθλίωσης αντικρίζουν οι τουρίστες μόλις φτάνουν στο λιμάνι της Λέσβου.
Ανήλικα παιδιά πίσω από κάγκελα αντίκριζαν έκπληκτοι δυστυχώς οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου που προσέγγισαν τη Μυτιλήνη και που θέλησαν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της πόλης όπως αναφέρει το lesvonews.gr
Η ειρωνεία είναι πως.......
στο σημείο όπου βρισκόταν η κλούβα με τους κρατούμενους λαθρομετανάστες ήταν κάτω σχεδόν από το Άγαλμα της Ελευθερίας που κοσμεί το Λιμάνι της Μυτιλήνης.
Πως βρέθηκαν εκεί οι κρατούμενοι λαθρομετανάστες;
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια περιπόλου από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και στη συνέχεια αφού έγιναν οι πρώτες τυπικές διαδικασίες έπρεπε να παραδοθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.
Δυστυχώς όμως ούτε στα κρατητήρια της Αστυνομίας ούτε στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης υπήρχε χώρος για τη φιλοξενία των κρατουμένων λαθρομεταναστών.
Έτσι αποφασίστηκε μέχρι να βρεθεί λύση να παραμείνουν μέσα στην κλούβα μέχρι νεωτέρας διαταγής.
Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δείχνοντας όση ευαισθησία μπορούσαν φρόντισαν τους λαθρομετανάστες μαζί με τα μικρά τους ανήλικα παιδιά δίνοντάς τους φαγητά, νερά και ρούχα.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι λαθρομετανάστες στιβαγμένοι όλοι μέσα στην κλούβα – άνδρες, γυναίκες, παιδιά – θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη με ότι αυτό συνεπάγεται.
Στο λιμάνι όμως όπου τους έχουν και τους φρουρούν προσέγγισε ένα κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε περισσότερους από 1.200 τουρίστες.
Έκπληκτοι λοιπόν όλοι αυτοί όταν κατέβαιναν από το πλοίο για να κάνουν μία βόλτα στο λιμάνι της Μυτιλήνης και να θαυμάσουν τα αξιοθέατά της αντίκριζαν τα παιδικά προσωπάκια και τις γυναικείες φιγούρες πίσω από τα κάγκελα της κλούβας.
Μία εικόνα που οι περισσότεροι την αποτύπωσαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές και με τα βίντεο για να «διαφημίσουν» τη χώρα μας προς τα έξω.
Δείτε το βίντεο.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/249055/vinteo-oi-toyristes-sti-lesvo-molis-ftasoyn-vlepoyn-lathrometanastes#ixzz2B6OrjkEZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου