Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Επιμένουν στην έξοδο από την ΕΕ οι Βρετανοί

Επιμένουν στην έξοδο από την ΕΕ οι Βρετανοί  Η πλειοψηφία των Βρετανών (56%) τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στον.....
Observer, λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για το 2014-2020. Επιβεβαιώνεται έτσι η επικράτηση του ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία, αλλά και τα παρόμοια ευρύματα σφυγμομέτρησης της YouGov που είχε προηγηθεί.

Η σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Optimum που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Observer επικεντρώνεται στην πρόθεση ψήφου των Βρετανών, με το ερώτημα τι θα επέλεγαν "αν γινόταν ένα δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Στο εν λόγω ερώτημα, το 34% των ερωτηθέντων δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, και το 22% ότι θα επέλεγε "πιθανώς" αυτή τη λύση, η οποία δίνει συνολικά 56% υπέρ αυτού του σεναρίου.
Το 30% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας εντός της ΕΕ: 11% είναι αποφασισμένοι υποστηρικτές, ενώ ένα 19% θα ψήφιζε "μάλλον" για την παραμονή αυτή.
Τέλος, το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια λύση θα επιλέξει.

Επιμένουν στην έξοδο από την ΕΕ οι Βρετανοί
Υπέρ της εξόδου οι Συντηρητικοί
Από τα τρία κυριότερα κόμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι συντηρητικοί ψηφοφόροι είναι πιο πιθανό να προτιμούν την έξοδο, αφού 68% θα ψήφιζαν υπέρ. Οι υποστηρικτές του "Brixit" (Βρετανική έξοδος) αποτελούν επίσης πλειοψηφία στο Εργατικό Κόμμα, αλλά σε μικρότερο βαθμό: 44% είναι υπέρ της εξόδου, 39% υπέρ της παραμονής. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι οι πιο ευρωπαϊστές, καθώς σε ποσοστό 47% τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ενώ 39% κατά.
Επιπλέον, το 28% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι καλό, ενώ το 45% έχει αρνητική γνώμη.
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της ΥouGov, το 49% των Βρετανών εξέφρασε την επιθυμία να εγκαταλείψει η χώρα την ΕΕ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63739642

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου