Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Οι ΗΠΑ μας εκδικούνται για την επίθεση στο Γερμανό!

Οι ΗΠΑ μας εκδικούνται για την επίθεση στο Γερμανό!

Μόλις μία ημέρα πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, η χώρα που είχε εγκαταστήσει τη Χούντα στην Ελλάδα (αν διαφωνείτε, σας παραπέμπουμε στα λεγόμενα του κορυφαίου πράκτορα της CIA της εποχής, Γκαστ Αβράκοτος), η χώρα που μόλις λίγα χρόνια πριν κατήργησε τη δουλεία, η χώρα που γέννησε την.......
Κου Κλουξ Κλαν οι ΗΠΑ, με μια προκλητικότατη ανακοίνωση, προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες, κυρίως αφρικανικής, ισπανικής και ασιατικής καταγωγής που επισκέπτονται την Ελλάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων βίας και επιθέσεων εναντίων αλλοδαπών.
Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, “εκδικείται” τους Έλληνες για τα βίαια επεισόδια με τον Γερμανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, πλήττοντας βαριά την τουριστική βιομηχανία της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν είσαι… μελαμψός και κυκλοφορείς στην Ελλάδα (λες και οι Έλληνες είμαστε… ξανθοί) θα υποστείς ρατσιστική βία. Θα χαιρόμασταν να συμφωνήσουμε με την πρεσβεία των ΗΠΑ, αν μας παρουσίαζε τουλάχιστον ΕΝΑ κρούσμα ρατσιστικής βίας σε Αμερικανό πολίτη στην Ελλάδα (όχι ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ πρόβλημα με κρούσματα ρατσιστικής βίας, που πρέπει να ξηλωθεί από τη ρίζα του- και όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτή).
Η πρεσβεία καλεί όλους τους Αμερικανούς τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί σε όλες τους τις μετακινήσεις στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, να παρακολουθούν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και να καταγγείλουν άμεσα στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ή στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη κάθε πιθανό κρούσμα ρατσιστικής βίας.
Η αμερικανική πρεσβεία έθεσε μάλιστα στη διάθεση των Αμερικανών πολιτών και τηλέφωνο επικοινωνίας όπου μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινώς και δωρεάν για να ζητήσουν τη βοήθεια των αμερικανικών αρχών σε περίπτωση που πέσουν θύματα βίας στην Ελλάδα.
Ειδικοί αναλυτές στη χώρα μας επισημαίνουν η ανακοίνωση είναι ουσιαστικά ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη από την αμερικανική κυβέρνηση στην ελληνική.
Παράλληλα η αμερικανική πρεσβεία καλεί όλους τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν να μετακινηθούν αύριο ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε όλους τους δρόμους πέριξ του Ιδρύματος καθώς και στις οδούς από τις οποίες θα περάσει η πορεία.
«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής» σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα.

http://www.itabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου