Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ισραηλινά μαχητικά πετούν πάνω από Golan - 5.000 μαχητές της Χεζμπολά μπήκαν στη Συρία!



Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16I πέταξαν πάνω από τα υψώματα του Golan παραβιάζοντας και αυτοί με την σειρά τους την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1973. Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις ημέρες τρία συριακά άρματα μάχης είχαν μπει στην .......αποστρατικοποιημένη περιοχή.

Η πτήση τους έγινε ενώ 5000 Λιβανέζοι σιίτες σύμμαχοι του καθεστώτος και προφανώς μέλη της Χεζμπολά πέρασαν από την κοιλάδα Beqaa της Συρίας και ενίσχυσαν τις δυνάμεις υου καθεστώτος!

Ήταν η μεγαλύτερη αριθμητική ενίσχυση που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής το καθεστώς, το οποίο συνεχώς περιορίζει την χρ;hση στρατιωτικών δυνάμεων, πιθανόν γιατί ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση της εισβολής και ενεργοποιεί πολιτοφύλακες από τις διάφορες μειονότητες, οι οποίες καθώς είναι πιο ευέλικτες, έχουν καταφέρει συντριπτικά κτυπήματα στους ισλαμιστές αντάρτες, όπως συνέβη στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, οι σιίτες μαχητές αναπτύχθηκαν 50-60 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Συρίας και πλεόν ενισχύουν τις στρατιωτικές μονάδες που πολιορκούν το προπύργιο των ανταρτών στο νότο, την πόλη Χομς.

Όταν έγινε αντιληπτή η φάλαγγα των σιιτών, ισραηλινα μαχητικά απογειώθηκαν άμεσα σε μία προσπάθεια πιθανόν να δαταδειχθεί ότι έχει γίνει αντιληπτή η κίνηση, αφού δεν προχώρησαν σε προσβολή της φάλαγγας, η οποία έτσι ή αλλιώς είχε εισέλθει στο συριακό έδαφος.

Ο Ισραηλινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου αντιστράτηγος Benny Gantz εν συνεχεία επισκέφθηκε τις δυνάμεις του Στρατού. Μάλιστα μεταδίδεται ότι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν το κινεζικό σύστημα εκτόξευσης πυραύλων WS-1, αλλά και με ιρανικές ρουκέτες των 302 χλστ. με ακτινα δράσης 100 χλμ. και πυροβόλα των 122 χλστ..

Οι μαχητές της Hizballah σύμφωνα με ισραηλινές πηγές έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα με θανάσιμα αποτελέσματα σε μάχη στην πόλη Quseir που βρίσκεται απέναντι από την κοιλάδα Beqaa του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να καταληφθεί η πόλη σε λίγες ώρες!

Ο συντονισμός των δυνάμεων της Χεζμπολά με το ιρανικό αρχηγείο στη Βηρυτό και την Δαμασκό είναι συνεχής και άκρως αποτελεσματικός, καθώς οι επιχειρήσεις των μέν συνδυάζονται με αποστολές κρούσης των συριακών μαχητικών και επιθετικών ελικοπτέρων.

Ο διοικητής των δυνάμεων της Χεζμπολά στη Συρία φέρεται να είναι ο Ibrahim Aqil, βετεράνος της πολιτοφυλακής της οργάνωσης και ένα από τα πιο αξιόπιστα μέλη του Hassan Nasrallah αλλά και της Τεχεράνης.

Ο Aqil πήρε μέρος στην μάχη το 1983 στη Βηρυτό εναντίον των Αμερικανών πεζοναυτών κατά την οποία σκοτώθηκαν 241 Αμερικανοί σε επίθεση αυτοκτονίας στο στρατόπεδό τους, ο υψηλότερος αριθμός νεκρών σε ένα συμβάν μετά τον Β'Π.Π.

Κατά το έτος 2000, ο Aqil, έγινε διοικητής του μετώπου του Νοτίου Λιβάνου κατά του Ισραήλ, ενορχηστρώνοντας την απαγωγή από το ισραηλινό έδαφος και τη δολοφονία τριών Ισραηλινών στρατιωτών, Benny Avraham, Adi Avitan και Omar Sawad (σ.σ.: σιιτικό λουλούδι"¨, δηλαδή, κι αυτός...).

Του εκστρατευτικό σώμα της Hizballah στη Συρία οι Ισραηλινοί θεωρούν έχει τρεις κύριες αποστολές:

1. Να σφραγίσει τις οδούς που χρησιμοποιούνται από τους αντάρτες να εισάγει μαχητές και όπλα από το Λίβανο στη Συρία, σε μεγαλύτερο αριθμό από αυτά που εισέρχονται από την την κοιλάδα Beqaa. Η αποστολή αυτή είναι κοντά στην ολοκλήρωση.

2. Την υπεράσπιση των περιοχών της Συρίας που κατοικούν Alawite και σιότες και τα χωριά στην περιοχή ελέγχου της Hizballah .

3. Να παρέχουν ισχυρές στρατηγικές εφεδρείες στις μονάδες του συριακού Στρατού που υπερασπίζεται τις κύριες αρτηρίες διέλευσης οχημάτων από δυτικά προς ανατολικά και τις ακτές της Μεσογείου στα σύνορα της Συρίας με Ιράκ από το Βορρά και προς Νότο από το δρομολόγιο που εκτελείται από τα τουρκικό σύνορα μέχρι τη Δαμασκό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου