Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Spiegel: Σχέδιο για «κούρεμα» κατά 50% προωθούν ΕΚΤ - ΔΝΤ

Spiegel: Σχέδιο για «κούρεμα» κατά 50% προωθούν ΕΚΤ - ΔΝΤ «Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% προβλέπει σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο προωθούν η ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το......
γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες.

Οπως αναφέρει η ηλεκτρονική προδημοσίευση του άρθρου από το περιοδικό που θα κυκλοφορήσει αύριο, «στην μάχη για την διάσωση της Ελλάδας, ΕΚΤ και ΔΝΤ βγαίνουν επιθετικά μπροστά και υποστηρίζουν ένα νέο εκτεταμένο κούρεμα του χρέους, κατά το οποίο οι χώρες πιστωτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το ήμισυ των απαιτήσεών τους, προκειμένου το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70%». Διευκρινίζεται πάντως ότι η Γερμανία θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη νέα αναδιάρθρωση.
«Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θεωρούν αναπόφευκτη την εξέλιξη προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έστω και αν αυτή την εβδομάδα δεν υπάρξει απόφαση», επισημαίνει το περιοδικό, ενώ τονίζει ότι οι πρόσφατες συνομιλίες στο Eurogroup ναυάγησαν επειδή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατ'εντολή της Καγκελαρίου Μέρκελ, αναγκάστηκε να αποσύρει μια ήδη υπεσχημένη μεγάλη μείωση του επιτοκίου.
«Η Μέρκελ φοβήθηκε ότι δεν θα μπορεί να περάσει στο κόμμα της ένα τέτοιο μέτρο, καθώς είναι μεγάλες οι αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών», τονίζει το Spiegel και αποδίδει ακριβώς σε αυτό την έκκληση του Επιτρόπου Όλι Ρεν, «να επανεξετάσουν όλοι τις κόκκινες γραμμές τους».
Εν τω μεταξύ δημοσίευμα της Welt am Sonntag, ανέφερε ότι σε μυστική σύσκεψη που είχαν εκπρόσωποι της ευρωζώνης συζήτησαν μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους έως το 2015.

 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63743365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου