Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΒΕΛΓΙΟ: Αισιοδοξία στο Βέλγιο για σχηματισμό κυβέρνησης

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση εντός της εβδομάδας.
Ο επικεφαλής των γαλλόφωνων Σοσιαλιστών του Βελγίου, Ελιό Ντι Ρουπό, δήλωσε ότι ελπίζει να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση «εντός της επόμενης εβδομάδας».
«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να σχηματίσουμε (κυβέρνηση) εντός της επόμενης εβδομάδας», είπε ο Ντι Ρουπό κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό της χώρας. Από τον Απρίλιο του 2010 το Βέλγιο κυβερνάται από υπηρεσιακές κυβερνήσεις.
Το Σάββατο, ο Ντι Ρουπό κατέληξε σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της τριετίας 2012-14 μετά από συνομιλίες με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους γαλλόφωνους και φλαμανδόφωνους Φιλελεύθερους. Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει να μειωθεί το έλλειμμα της χώρα στο 2,8% του ΑΕΠ το 2012, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή......

«Όλοι θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια», προειδοποίησε ο Ντι Ρουπό καθώς τα συνδικάτα οργανώνουν διαδηλώσεις για τις 2 Δεκεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας. Τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα, τόνισε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, σημειώνοντας ότι τα δημοσιονομικά του Βελγίου επιδεινώνονται με «ιλιγγιώδη» ταχύτητα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου