Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η Βουλή πληρώνει επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό!

Μετά την αποκάλυψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο πως η κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές των συντάξεων, τους συνταξιούχους υπαλλήλους της Βουλής και την οργή που προκάλεσε αυτό, έρχεται να προστεθεί και το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Μέσα σε μία εποχή που ο έλληνας πολίτης στενάζει από τα μέτρα και η χώρα απειλείται με χρεοκοπία, προκαλεί οργή, θυμό και έκπληξη το γεγονός πως, ......
όπως όλα δείχνουν, υπερδιπλασιάστηκαν τα κονδύλια της Βουλής για το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ενώ το 2011 στον προϋπολογισμό είχε εγγραφεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το συγκεκριμένο ίδρυμα, στα λεγόμενα “ψιλά γράμματα” καταγράφεται κονδύλι ύψους 2.570.000 ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 1.570.000 εκατομμύρια ευρώ.
Το ποσό αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί, καθώς τα συγκεκριμένα κονδύλια για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θεωρούνται απόρρητα. Για την ιστορία το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συστάθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το 2000 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη και η διάδοση των αρχών του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός, πως ενώ όλα τα επιδόματα καταργούνται ή δέχονται “μεγάλο μαχαίρι”, οι βουλευτές διατηρούν αμείωτα το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης ακόμα και την οικογενειακή παροχή τους.
Ωστόσο, οι βουλευτές αποφάσισαν “ρίχνοντας στάχτη” στα μάτια των πολιτών να μειώσουν από 150 ευρώ την αμοιβή τους ανά συνεδρίαση στα 105 ευρώ. Έκαναν δηλαδή τη “θυσία” να χάσουν 45 ευρώ από το εισόδημά τους, ενώ άλλοι έλληνες χάνουν δύο και τρεις μισθούς το χρόνο.
Στα παράλογα και τα εξοργιστικά της Βουλής είναι και η απόφαση να διατεθούν 2 εκατομμύρια ευρώ για τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων όσων άσκησαν κυβερνητικά καθήκοντα από το 1974 και μετά. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι πολίτες θα πληρώσουν και πάλι ακριβά για κάτι που ουδείς πιστεύει πως θα έχει αποτέλεσμα.

http://www.lykavitos.gr/2012/11/15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου