Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

«Τα μέτρα θα περάσουν ακόμη και με 153-154 βουλευτές»


Σχόλιο. Ο ελληνικός λαός αναρωτιέται......και προβληματίζεται καθημερινά....Σε πόσα ελικόπτερα θα μπορέσουν να χωρέσουν;;;;;;
Αυτή είναι η εκτίμηση των στελεχών των κομμάτων που πιστεύουν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στις ψηφοφορίες που ακολουθούν, εκτός κι αν κάποιοι προκαλέσουν πολιτική αστάθεια με παραπολιτικούς και παρασκηνιακούς τρόπους.
Οι 127 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και αν γίνουν 126 (υπάρχουν και οι ριψάσπιδες) μαζί με 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που......
θεωρούνται σίγουροι ότι θα πουν «ναι» αρκούν για να περάσουν τα μέτρα με δεδομένο ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα μείνουν και θα δηλώσουν παρών.
Αν βγουν από τη Βουλή τότε απαιτούνται 142 «ναι» ως πλειοψηφία για όσους μείνουν στην αίθουσα. Μάλιστα, στα πολιτικά πηγαδάκια ακούγεται ότι ο Φώτης Κουβέλης θα αποχωρήσει από τη Βουλή για να διευκολύνει τους υπόλοιπους να περάσουν τα μέτρα χωρίς να τρωθεί και η δική του σταθερή στάση για μη ψήφιση του πακέτου με τα εργασιακά.
Ασφαλώς και στο Μαξίμου ανησυχούν από τα διαλυτικά φαινόμενα στο ΠΑΣΟΚ. Δε θέλουν με τίποτε να σκεφτούν ότι τα «κουκιά» του Βενιζέλου θα ξεπεράσουν τους 5-6 που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίζουν. Μετά τον Κασσή και ο Παραστατίδης δήλωσε ανοικτά την αντίθεσή του με την απόφαση της ηγεσίας ενώ στους… ύποπτους συγκαταλέγονται και οι Σκανδαλίδης, Κουτσούκης, η Μπατζελή και ποιος ξέρει ποιος άλλος.
Επίσης, αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις φήμες περί αντιμνημονιακού κόμματος με διάφορους βουλευτές που θέλουν να γίνουν κι αυτοί «νοματαίοι» όπως λένε και στο χωριό. Ωστόσο, εκτιμούν ότι δε θα τολμήσουν περισσότεροι να καταψηφίσουν και να πάρουν πάνω τους το βάρος της πτώσης της κυβέρνησης και της κατάρρευσης της οικονομίας.
Έτσι, δεν ήταν καθόλου τυχαία η εκτίμηση του Γ. Στουρνάρα ότι τα μέτρα θα περάσουν. Οι κρίσιμες ημερομηνίες είναι: ασφαλώς η επόμενη Τετάρτη όπου μετά από 10ωρη συνεδρίαση τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.
Επίσης, την επόμενη Κυριακή, μετά από τριήμερη συζήτηση θα ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός που άλλωστε περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα μέτρα για το 2013. Έτσι, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο Γιούρογκρουπ θα πρέπει να έχουν όλα τελειώσει ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης αλλά και να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.
Δηλαδή διετής παράταση αλλά και σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων αφού προς το παρόν αποκλείεται το κούρεμα του χρέους.

http://www.antinews.gr/2012/11/02/187375/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου