Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τι απαντά η διοίκηση της ΙΚΕΑ σχετικά με τις αντιδράσεις των εργαζομένων: «Υιοθετούμε την καλύτερη λύση»

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρεία ΙΚΕΑ, από την πλευρά της η διοίκηση της ΙΚΕΑ, που εκπροσωπείται από την HOUSEMARKET AE του ομίλου FOURLIS, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της κρίσης άγγιξε και τον δικό μας όμιλο, με αποτέλεσμα να.......
παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα». Η εταιρεία υποστηρίζει ότι «η μια και μόνη αλήθεια είναι ότι στην προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία, υιοθετούμε την καλύτερη και όχι τη χειρότερη λύση, προς όφελος των εργαζομένων».

Αλλά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «οι εξελίξεις ήταν και συνεχίζουν να είναι ραγδαίες» κι «κλαδικές συμβάσεις δεν έχουν πια ισχύ». Παρ΄όλα αυτά η εταιρεία σχεδίασε «μια πολιτική αμοιβών κοινή για όλους τους εργαζομένους που μέχρι σήμερα αμείβονταν με κλαδική σύμβαση». Έτσι «οι μειώσεις δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 8,5% και δεν υπερβαίνουν το 11% για κανέναν εργαζόμενο. Ας σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2012 πραγματοποιήθηκαν μειώσεις κατά μέσο όρο 13% σε στελέχη της εταιρίας, που εξαιρούνται από τις νέες διευθετήσεις».

Παράλληλα αναφέρει ότι υπήρξε μέριμνα για να δοθεί κατώτατος μισθός για νέες προσλήψεις, 30% πάνω από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση, να μη γίνουν διαφοροποιήσεις στην αμοιβή των νέων κάτω των 25 ετών και να δοθεί στους χαμηλόμισθους για κάθε 5ετία εργασιακής εμπειρίας στην ειδικότητα τους διορθωτική αύξηση 5%. Ακόμη η εταιρία σημειώνει ότι φρόντισε να μην επηρεαστούν όσες και όσοι θα συνταξιοδοτηθούν στα επόμενα 2 έτη, να μην μειωθεί το Δώρο Χριστουγέννων για το 2012 και να διατηρηθούν όλα τα κοινωνικά βοηθήματα (επιδόματα μετακίνησης, φαγητού κλπ).

Και καταλήγει πως «η μια και μόνη αλήθεια είναι ότι στην προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία, υιοθετούμε την καλύτερη και όχι τη χειρότερη λύση, προς όφελος των εργαζομένων».

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/446991/uiothetoume-tin-kaluteri-lusi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου