Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Βούλγαροι βουλευτές προωθούν την επαναφορά της θανατικής ποινής

Δημιουργούν νέο πολιτικό συνασπισμό

Το αίτημα για έξοδο της Βουλγαρίας από την Ε.Ε., αλλά και την επαναφορά της θανατικής ποινής προωθούν δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι συγκροτούν πολιτικό συνασπισμό με το όνομα«Όχι στην Ε.Ε.»

Οι βουλευτές, Κίριλ Γκουμνέροφ και Στόγιαν Ιβάνοφ, παρουσιάζοντας το ......
πολιτικό τους σχέδιο, τόνισαν ότι στο συνασπισμό θα συμμετέχουν αρχικά η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών, η Ένωση Δημοκρατικών Κομμάτων και το Κίνημα Era-3, αλλά αργότερα αναμένεται να προσχωρήσουν και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουμνέροφ, η Βουλγαρία έχει χάσει τουλάχιστον 4-8 δισ. λέβα (περίπου 2,1 - 4,1 δισ. ευρώ) από τότε που εντάχθηκε στην Ε.Ε..

Οι Γκουμνέροφ και Ιβάνοφ, οι οποίοι θα συμπροεδρεύουν στον πολιτικό συνασπισμό, εξελέγησαν βουλευτές ως μέλη του ακροδεξιού κόμματος «Ataka» και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Εκτός από την έξοδο από την Ε.Ε., ο νέος συνασπισμός ζητά και την επαναφορά της θανατικής ποινής για τα βαριά εγκλήματα, όπως τις κατά συρροή δολοφονίες και το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές θεωρούν ακόμη ότι σε κάθε πολίτη πρέπει να επιτρέπεται η οπλοκατοχή για να προστατεύει το σπίτι και την οικογένειά του, ότι οι εταιρίες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να κρατικοποιηθούν και ότι δεν πρέπει να επιδεικνύεται ανοχή στις μειονότητες.
Ο συνασπισμός «Όχι στην ΕΕ» σκοπεύει να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/447428/voulgaroi-vouleutes-proothoun-tin-epanafora-tis-thanatikis-poinis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου