Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Παραιτήθηκε από υπεύθυνος Τομέα Αυτοδιοίκησης ο Νεφελούδης


ΔΗΜΑΡ: Παραιτήθηκε από υπεύθυνος Τομέα Αυτοδιοίκησης ο Νεφελούδης

Διαφώνησε με τις σχετικές ρυθμίσεις και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων



Εσωκομματικές παρενέργειες προκαλούν στη ΔΗΜΑΡ οι μνημονιακές ρυθμίσεις για την αυτοδιοίκηση και το μέτρο της διαθεσιμότητας. Την παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου του Τομέα αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Νεφελούδης
Με επιστολή του (διαβάστε όλο το κείμενο εδώ) προς τον .....
πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη και προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Σπ. Λυκούδη ζητά να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως υπευθύνου για την αυτοδιοίκηση της ΔΗΜΑΡ, διότι , όπως εξηγεί δεν μπορεί  ως αιρετός και ως εργαζόμενος στην αυτοδιοίκηση, να εκπροσωπεί το κόμμα «που οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό τον χώρο, που συναινεί στις αντισυνταγματικές διατάξεις και προωθεί οριζόντια μέτρα για το ανθρώπινο δυναμικό της αυτοδιοίκησης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νεφελούδης, εκ των στελεχών της μειοψηφίας που εδώ και καιρό διαφωνούν με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, επέλεξε να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, το μεσημέρι της Τρίτης.
Το στελεχος της ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις για την αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνει το μνημόνιο 3 και οι ρυθμίσεις που προέκυψαν από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εντάσσονται στο μοτίβο «της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που διαπνέει όλο το πλαίσιο».
Σημειώνει ότι «τα  όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται με έναν εντελώς εισπρακτικό χαρακτήρα (κυρίως με αφαίμαξη θεσμοθετημένων πόρων), γίνονται επιλογές που οδηγούν σε ένα ανεξέλεγκτο μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων χωρίς αρχές και κανόνες, εφαρμόζονται μισθολογικές πολιτικές λιτότητας σε όλα τα επίπεδα (εργαζόμενοι / αιρετοί)».
Μάλιστα, ο κ. Νεφελούδης ασκεί δριμεία κριτική στο μέτρο της διαθεσιμότητας, επισημαίνοντας ότι «υπό το πρόσχημα και με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της κινητικότητας, βρίσκονται στον «αέρα» σήμερα 2500 εργαζόμενοι, ως θυσία στον βωμό της τρόικα».
Παράλληλα, εξαπολύει πυρά για τις επιλογές του μνημονίου που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των αποριμμάτων, μιλώντας όχι μόνο για αναποτελεσματικότητα αλλά και για  «άρωμα διαπλοκής» και «σκιές διαπλοκής με συμφέροντα».

 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=484750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου