Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: «Οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα»

samaras-ofeiloyme-na-sosoyme-ti-xora
Ύστατη προσπάθεια για να συσπειρώσει τους βουλευτές της ΝΔ θα κάνει στις 11 και μισή το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος στα γραφεία στη Συγγρού.

Ο κ. Σαμαράς στην ...
ομιλία του μέχρι στιγμής τόνισε την αναγκαιότητα να ψηφιστούν τα μέτρα προκειμένου να εκτιαμιευθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ.

«Μόνο το 10% αυτών των χρημάτων θα πάει στους δανειστές», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως μόλις ψηφιστούν τα μέτρα θα αλλάξει η ψυχολογία και θα υπάρξει ρευστό στην πραγματική οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ ισχύουν απολύτως, αλλά έχουν ορίζοντα τετραετίας. «Όσα μπορέσαμε τα πραγματοποιούμε τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τα συμφωνημένα θα τηρηθούν. Οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις, όχι γιατί μάς το ζητάνε, αλλά γιατί είναι προς το συμφέρον μας (...) δεν θα ξανακοπούν μισθοί και συντάξεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα» είπε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε συνθήκες κατάρρευσης και εξόδου της χώρας από την ΕΕ με σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. «Είναι ένας εφιάλτης, που θα τον αποτρέψουμε» διαβεβαίωσε και σημείωσε πως «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές».

Περιέγραψε τη δραματική στιγμή, σημειώνοντας πως «σε κρίσιμες στιγμές, υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχούν, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού» και κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν μαζί τη μάχη απέναντι στους αντιπάλους «που μένουν κολλημένοι στο χθες».

Επιπλέον, ανέφερε: «Αν κάναμε τσαμπουκά στην Ευρώπη, όπως έλεγαν κάποιοι, θα δημιουργείτο ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ και αυτό θα οδηγούσε σε άμεση έξοδο». «Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμέυσεις μας, αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης» σημείωσε.

Πρέπει να χτυπήσουμε δύο εχθρούς, τη δημόσια σπατάλη και τη φοροδιαφυγή, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθούν η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα.

Είπε ακόμη: «Κερδίσαμε κρίσιμες μάχες σε δύο μέτωπα: στο εξωτερικό αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας που βελτίωσε και την διαπραγματευτική μας θέση. Στο εσωτερικό άλλαξε η αίσθηση της κοινωνίας».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τελειώνουμε οριστικά και αμετάκλητα με το ενδεχόμενο εξόδου και αίρεται η απομόνωση της χώρας μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες. «Μένουν να γίνουν πολλά και τα πιο κρίσιμα ίσως, αλλά τουλάχιστον έχει αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν και την αξιοπιστία μας» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου