Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ "ΨΙΛΑ"... ΣΤΟ ΔΗΜΟ!!!

Ελλειμματική η οικονομική χρήση του 2011 στον Δήμο

Με έλλειμμα ύψους 1.055.283.19 ευρώ έκλει­σε η χρήση 2011, του ισο­λογισμού του Δήμου Χα­λανδρίου. Το έλλειμμα αυτό προ­έκυψε από τη διαφορά με­ταξύ των συνολικών εσό­δων της χρήσης 2011 πο­σού 31.577.862,12 ευρώ και των συνολικών εξό­δων ύψους ........32.633.145.31 ευρώ!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ:

Λαθος ειναι ο τιτλος της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ. Δεν ειναι ελλειματικος ο ισολογισμος 1 δις ευρω οπως λεει στο Πρωτοσελιδο της αλλα 1 εκατ 121 χιλ 283 ευρω!!! Το 1εκ. ευρώ δεν είναι ψίχουλα στις μέρες μας άλλωστε ποτέ δεν ήταν!!!

Η συντακτικη Ομαδα του ΟΜΕΡΤΑ


«Ορθή διαχείριση»

Στην εισήγηση της κατά την παρουσίαση του ισο­λογισμού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλί­ου της Δευτέρας 22 Οκτω­βρίου, η αντιδήμαρχος Οι­κονομικών Κρίστη Αγαπη­τού εξήγησε ότι τα συνο­λικά έσοδα του Δήμου της χρήσης 2011 μειώθηκαν κατά 12,51% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρή­ση, ενώ τα συνολικά έξοδα της χρήσης 2011 μειώθη­καν κατά 6,72% έναντι της προηγούμενης χρήσης.

Παράλληλα, σύμφω­να με την αντιδήμαρχο, το σύνολο των εισπράξε­ων του Δήμου του έτους 2011 ανήλθε στο ηοοό των 35.990.479,33 ευρώ ενώ οι πληρωμές του Δήμου του έτους 2011 στο ποσό των 34.797.349.15 ευρώ.

Αναφορικά με τα δά­νεια του Δήμου από το Τα­μείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αυτά ανέρχονται στο ποσό των 7.229.140,01 ευρώ. Το ποσό αυτό αναλύ­εται σε βραχυπρόθεσμες δόσεις ύψους 922.413,29 ευρώ οι οποίες είναι πλη­ρωτέες εντός του 2012 και σε μακροπρόθεσμες δόσεις ποσού 6.306.726,72 ευρώ.

Στην εισήγηση της η Κ. Αγαπητού, αναφέρθηκε με έμφαση οτις μειώσεις που έγιναν στις αμοιβές και τα έξοδα αιρετών και τρίτων καθώς και στα έξοδα για τις δημόσιες σχέσεις.

«Στο πλαίσιο των περι­κοπών των κρατικών επι­χορηγήσεων και της μει­ωμένης δυνατότητας εί­σπραξης ίδιων πόρων λόγω της ύφεσης, γίνεται προ­σπάθεια ορθής διαχείρι­σης των πόρων αυτών ώστε αφενός να αποπληρωθούν σταδιακά οι ληξιπρόθε­σμες υποχρεώσεις του Δή­μου, αφετέρου ταυτόχρονα να μη δημιουργούνται νέ­ες πέρα από τις αναγκαστι­κές», κατέληξε η ίδια.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Κούρασης τόνισε την «πληρότητα της απει­κόνισης του Ισολογισμού». από την οποία, όπως είπε.:«μπορεί οποιοσδήποτε να αντιληφθεί την οικονομική κατάσταση στην οποία βρί­σκεται ο Δήμος»
Και υπο­γράμμισε.:«Ο ισολογισμός απεικονίζει τη δυναμική του Δήμου, τις δυνατότητες στη γενική εικόνα της χώ­ρας μας: έχουμε μια πο­λιτική που δημιουργεί ελ­λείμματα. Έχουμε άρρω­στες επιχειρήσεις που συ­νεχίζουμε να τις στηρίζου­με και να τις τροφοδοτού­με»


Η εισήγηση της διοίκησης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.


Μειοψήφησαν οι παρατάξεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΦΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ. ΛΑ­ΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και ΧΑΛΑΝ­ΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ενώ λευκό ψήφισαν οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

«Πολιτική που δημιουργεί ελλείμματα» 

Το συμπέρασμα ότι «όλες οι συνδεδεμένες με τον Δήμο επιχειρήσεις πά­σχουν» υπογράμμισε στην τοποθέτηση του ο επικε­φαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας Στά­θης Ανδρεόπουλος.

Μάλιστα, αναφερόμε­νος στην ανώνυμη εται­ρεία του Δήμου Φλύα Α. Ε. ο Σ. Ανδρεόπουλος τόνισε ότι «θα πρέπει να ερωτηθεί το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος σχετικά με τη δι­αχείριση της επιχείρησης στην οποία μοναδικός μέ­τοχος είναι ο Δήμος».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «κλείσαμε τη χρονιά με ζη­μίες, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις ζημίες της προηγούμενης χρήσης, δι­αμορφώνοντας το συνολι­κό υπόλοιπο ελλείμματος σχεδόν στα 4 εκατ. ευρώ» και συμπλήρωσε: «Το στοί­χημα θα ήταν να κλείσουμε με κέρδη και θα μπορούσα­με αν είχαν γίνει εξειδικευ­μένες παρεμβάσεις».

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν»

Απαντώντας στις τοπο­θετήσεις των δημοτικών συμβούλων, η αντιδήμαρ­χος Οικονομικών υποστή­ριξε ότι «ο Δήμος δεν προ­σπαθεί να στηρίζει άρρω­στες επιχειρήσεις, αντιθέ­τως προσπαθούμε να ει­σπράξουμε όσα περισσό­τερα γίνεται».

Όπως είπε χαρακτηριστι­κά «Δεν έχει παρατηθεί ποτέ κανένα έσοδο του Δήμου», ενώ υπογράμμισε ότι γίνο­νται προσπάθειες είσπρα­ξης ακόμα και για οφειλές του 2002. «Προσπαθούμε να εισπράξουμε και ταυτό­χρονα να μην πλήξουμε πε­ρισσότερο τους οφειλέτες, λαμβάνοντας υπόψη τη δύ­σκολη οικονομική περίοδο», υπογράμμισε.

Για το θέμα του ελλείμ­ματος, ο δημοτικός σύμ­βουλος της διοίκησης Μά­νος Κρανίδης σημείω­σε ότι «ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση, είναι κοινω­νικός οργανισμός και άρα το πλεόνασμα δεν είναι το ευκολότερο και ούτε ίσως το ζητούμενο».


ΠΡΟΣΟΧΗ!

Υ.Γ: Εμείς να επισημάνουμε ότι τα περισσότερα μέλης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου δεν έχουν αναρτήσει ακόμη το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣως όφειλαν. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που δεν εφαρμόζουν το νόμο; Γιατί αρνούνται να συμμορφωθούν;;; ΓΙΑΤΙ;;;
Η εφημερίδα μιλάει για κακοδιαχείριση?


KANTE KΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ :














ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ 
 http://omertanewsgr.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1090.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου