Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Παραλύει η χώρα - Ποιοι απεργούν

apergia 33Πρώτοι παίρνουν τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα, ενώ ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα την ακύρωση όλων των μέτρων «που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την....... ανεργία». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα με προσωπικό ασφαλείας όπως και τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ.
Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου απεργούν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση της συνεδρίασης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη τα πλοία, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ.
Σταθμευμένα θα μείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη, μετρό, τραμ και ηλεκτρικός μετά από απόφαση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ την Τετάρτη τραβάνε χειρόφρενο και τα ταξί.
Την ίδια μέρα από τις 10 το πρωί έως τις 13.00 κλειστός θα παραμείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος.
Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και εξετάζουν το ενδεχόμενο, την Τρίτη, να λειτουργήσει για κάποιες ώρες κάποιο μέσο ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, που θέλει να πάει στις διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Οι τραπεζοϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν γενική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη στις 6 και 7 Νοεμβρίου, απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11, στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως, ενώ θα συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλης μορφής κινητοποιήσεις.

http://spirospero.gr/index.php/koinonia/26177-paralyei-i-xora-poioi-apergoyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου