Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

To... πύρινο άρθρο, του "comandante" Τσε Γκεβάρα - Σταύρου Ψυχάρη, κατά της Τρόικα και υπέρ των Ελλήνων Τραπεζιτών!

Σχόλιο. Κάποιοι απο το δημοσιογραφικό εκδοτικό κατεστημένο, που μέχρι σήμερα επιβίωναν χάρη στα...."χαριστικά" και ακόμη χρεωστούμενα δάνεια, άρχισαν να τρέμουν με τη σκέψη οτι η ερχόμενη δόση θα πάει μέν στις ιδιωτικές τράπεζες, αλλά θα είναι δεσμευμένη...Άρα, οι φίλοι τους τραπεζίτες δεν θα μπορούν άνετα να..."βάλουν χέρι" και να συνεχίσουν να δίνουν δάνεια στα...φιλαράκια τους...
Εισαγωγική σημείωμα Lykavitos.gr: To άρθρο που ακολουθεί ΔΕΝ δημοσιεύτηκε ούτε στην Αυγή, ούτε στον Ριζοσπάστη, ούτε στην...
Κομμουνιστική Επιθεώρηση!
Δεν το συνέγραψε, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Πάνος Καμμένος. τα εν δυνάμει νέα πολιτικά συνεταιράκια.
Αλλά δημοσιεύθηκε χθες στο "έγκριτο" και "συντηρητικό" "Βήμα της Κυριακής" και το υπογράφει ο εκδότης του κ. Σταύρος Ψυχάρης.
Τι καταλαβαίνουμε εμείς;
Πως (επιτέλους και ευτυχώς για την χώρα) η Τρόικα τους "ακουμπάει" όλους!

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ


Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Η ξεκάθαρη αυτή δήλωση οφείλεται σε όλους όσοι νομίζουν ότι αυτό που δεν κατάφεραν τότε οι μεραρχίες του Γ' Ράιχ μπορούν τώρα να το επιτύχουν οι σαράφηδες της Ευρώπης!
Το σχέδιο για τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών από την τρόικα και τις παραφυάδες της, δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε καθεστώς διομολογήσεων. Φαντάζει χώρα υπό κατοχήν από ξένες δυνάμεις.
Είναι βαρύ για μια χώρα να υπακούει σε εντολές για εφαρμογή πολιτικής οικονομικής λιτότητας τόσο σκληρής που τείνει να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Είναι ακόμη βαρύτερη η διαταγή για απολύσεις, έστω και δικαιολογημένες, χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Είναι ακόμη χειρότερες οι εντολές της τρόικας, που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις και καταργούν κατακτήσεις των εργαζομένων...
Αλλά έστω ότι πρέπει όλοι να τιμωρηθούν, διότι έκαστος έχει το μερίδιό του στις ευθύνες - διότι πώς μπορείς να υπερασπισθείς υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα διορισμένους από το παράθυρο, κατά παράβαση του νόμου Πεπονή;
Ο τρώσας και ιάσεται - έστω για το παρελθόν...
Και φθάνουμε στις νέες ρυθμίσεις. Σε γειτονικές στήλες οι ειδικοί συνεργάτες του «Βήματος» παρουσιάζουν και αναλύουν τις νέες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να κινηθούν οι τράπεζες και να... αναπτυχθεί η Οικονομία.
Είναι καταφανές ότι αν δεν σκοπείται, πάντως μπορεί να επιχειρηθεί η λειτουργία ενός σχεδίου που θα σημάνει αφελληνισμό των τραπεζών και καταστροφή του κορμού της ελληνικής οικονομίας.
Η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαιτέρως ο Πρωθυπουργός έχουν την υποχρέωση να παρεμποδίσουν όσους τροϊκανούς ονειρεύονται εξουσία και χρήμα.
Και εν είδει υποσημειώσεως: Οσοι ερευνούν για δάνεια των εφημερίδων ας γνωρίζουν ότι ο «θησαυρός» θα είναι άνθρακες. Και ότι οι εφημερίδες  αυτής της χώρας μπορεί να εκδοθούν ακόμη και τετρασέλιδες - αλλά θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν, έστω χέρι με χέρι! "

 http://www.lykavitos.gr/2012/11/to-comandante.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου