Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

350 εκατ. ευρώ χρωστάνε οι δήμοι στην ΕΥΔΑΠ

Σε 350 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται μαζί με τις προσαυξήσεις τα χρέη των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ. Ο πρόεδρος της εταιρείας...
Στέλιος Σταυρίδης, δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι θα χρησιμοποιήσει όποιο πρόσφορο μέσον υπάρχει για να εισπράξει αυτές τις οφειλές. «Δεν θα γίνει η ΕΥΔΑΠ ο νέος ΟΣΕ» σημειώνει ο κ. Σταυρίδης και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να .....
κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία».

Οι οφειλές των δήμων ανέρχονται σε περίπου 225 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται κάθε μήνα λόγω των επιβαρύνσεων στα 350 εκατομμύρια. Τεράστια ποσά οφείλει στην ΕΥΔΑΠ και το Δημόσιο, από υπουργεία που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, με το συνολικό ποσό των οφειλών να φτάνει τα 850 εκατομμύρια ευρώ (500 το Δημόσιο και 350 οι δήμοι).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, οι οφειλές των δήμων προέρχονται κυρίως από δήμους που έχουν δικό τους δίκτυο, εισπράττουν την κατανάλωση νερού από τους δημότες και δεν την αποδίδουν ποτέ στην εταιρεία, κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Πρωταθλητής στα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ είναι ο δήμος Μεγαρέων με οφειλές 45 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις επιβαρύνσεις. Μεγάλα ποσά που οφείλουν δήμοι από τη χρήση νερού για τις πλατείες, πάρκα κ.λπ. Το χρέος του δήμου Αθηναίων φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

«Το θέμα των δήμων πνίγει την ΕΥΔΑΠ. Όποιος δεν πληρώνει το νερό, θα του το κόβουμε» καταλήγει ο κ. Σταυρίδης, διευκρινίζοντας ότι δεν θέτει θέμα αυξήσεων στην τιμή του νερού.

http://www.thestival.gr/society/item/67762-350-ekat-eyrzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwcebfzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiw-xrostane-oi-dimoi-stin-eydap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου