Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνική Αστυνομία: Ανακοίνωση για την απάτη στον ΕΟΤ και την επιταγή 147.000 ευρώ


Ελληνική Αστυνομία: Ανακοίνωση για την απάτη στον ΕΟΤ και την επιταγή 147.000 ευρώ

Αναλυτικά περιγράφει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας την διαλεύκανση της υπόθεσης με την απάτη στον ΕΟΤ στην οποία εμπλέκονται πέντε άτομα τα οποία συνελήφθησαν και την Παρασκευή θα οδηγηθούν στον τακτικό ανακριτή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Εξιχνιάστηκε από τη .......
Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, υπόθεση απόπειρας απάτης κακουργηματικής φύσεως, σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).
Συνελήφθησαν πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ. και τέσσερα ακόμα άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης και πλαστογραφία.
Στην ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην Ειδικού Συμβούλου, εμπεριέχεται επιπλέον το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.
Ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ. σε συνεργασία με τους υπόλοιπους, επιχείρησε να προβεί σε απάτη σε βάρος του Οργανισμού χρησιμοποιώντας πλαστό τιμολόγιο εταιρείας, συνολικού ύψους 147.600 ευρώ.
Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μέσω χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας ύψους (147.600) ευρώ και έκδοσης, αντίστοιχου ποσού, επιταγής του Οργανισμού.
Συνελήφθησαν το προηγούμενο διήμερο, για την υπόθεση αυτή, πέντε (5) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ένας 39χρονος πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ., ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών αντίστοιχα, μέτοχοι εταιρείας και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας αυτής.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα, κακουργηματικής φύσεως, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην Ειδικού Συμβούλου του Ε.Ο.Τ. για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ., σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους (147.600) ευρώ, από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών, αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας των δύο 29χρονων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κλιμάκια αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αξιολόγησαν και αξιοποίησαν στοιχεία τα οποία προέκυπταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συλληφθέντων προσώπων και να εξακριβωθεί η μέθοδος και ο τρόπος δράσης τους.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή, ενώ την Παρασκευή (28.12.2012) θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιόν του. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται».

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου