Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Αγνό: Αίτηση για άρθρο 99

Σωτηρία στο άρθρο 99 φέρεται να αναζητά η γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλονίκης Αγνό. Σύμφωνα με το voria.gr την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση για την ένταξη της εταιρείας στη διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της όπως προβλέπει το άρθρο 99 του Ν.3588/2007. Παράλληλα, κατέθεσε και .....
αίτηση προσωρινών μέτρων προστασίας από τους πιστωτές, αίτημα, που φέρεται να απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πάλαι ποτέ συνεταιριστική βιομηχανία της Θεσσαλονίκης Αγνό βρίσκεται από το 2003 στην ιδιοκτησία της εταιρείας Κολιός, η οποία την εξαγόρασε από την Αγροτική Τράπεζα. Επιπλέον, σημειώνεται ότι στις κινήσεις ανάπτυξης που υλοποίησε η Αγνό υπό την ιδιοκτησία της Κολιός ξεχωρίζει η είσοδος στους φούρνους της Αττικής και της Πελοποννήσου με φθηνότερο γάλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Την εν λόγω κίνηση επανέλαβε πιο πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη με στόχο να μειώσει την εξάρτηση από τα σούπερ μάρκετ.

Τέλος, αναφέρεται πως το 2011, το μερίδιο της Αγνό στα γαλακτοκομικά με βάση τον όγκο των πωλήσεων πανελλαδικά ήταν 1,7%. Ωστόσο, από τις αρχές του 2012 η εταιρεία φέρεται να χάνει σημαντικό μερίδιο αγοράς με τα στοιχεία του 8μηνου να δείχνουν συρρίκνωση του μεριδίου πανελλαδικά στο 1,2%.

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1695663

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου