Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλη πυρκαγιά στο συγκρότημα Αλλατίνη (videos)

Ρεπορταζ: Βαγγέλης Στολάκης & Λευτέρης Ζαβλιάρης
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο συγκρότημα Αλλατίνη στην οδό Σοφούλη της Θεσσαλονίκης! (Videos στο τέλος του κειμένου). Οι φλόγες επί δύο ώρες περίπου είχαν “καταπιεί” τις κτιριακές εγκαταστάσεις στο παλιό εργοστασιακό συγκρότημα, καθώς την πυρκαγιά προσπαθούσαν να ....
θέσει υπό έλεγχο μία δύναμη 20 πυροσβεστών με έξι οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της πυρκαγιάς στις γειτονικές κατοικίες, από τα πυκνά πεύκα που υπάρχουν στην περιοχή.
Οι ρεπόρτερ του Karfitsa.gr Βαγγέλης Στολάκης και Λευτέρης Ζαβλιάρης που βρέθηκαν στο τόπο της πυρκαγιάς, ανέφεραν, πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τις μαρτυρίες περιοίκων, ακούστηκε νωρίτερα θόρυβος που έμοιαζε με έκρηξη.
Οι ίδιοι μάρτυρες, κάνουν λόγο για αλλοδαπούς άστεγους και ρακοσυλλέκτες που τις τελευταίες μέρες προσπαθούσαν να βρουν στο παλιό συγκρότημα καταφύγιο από το κρύο, γεγονός που συμφωνεί και με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από σκουπίδια που ήταν συσσωρευμένα μέσα στο κτίριο.
Από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων πάντως, δεν αναφέρθηκε κίνδυνος ζωής και μεταφέρθηκε η εκτίμηση πως οι άστεγοι πρόλαβαν να βγουν, πριν λάβει διαστάσεις η πυρκαγιά. Η μάχη με τις φλόγες συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αν και μετά το πρώτο δίωρο, η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο και είχε περιοριστεί στο παλιό εργοστάσιο, μέχρι να σβήσει.

1 σχόλιο:

  1. Ολως τυχαίως θα καίγονται ένα ένα όλα τα κτίρια του όλως συμπτωματικώς διατηρητέου συμπλέγματος κτιρίων, ενώ όλως τυχαίως οι ιδιοκτήτες θα προσφύγουν σε λίγον καιρό και θα ζητούν "αξιοποίηση" του χώρου μιας και δε θα έχει μείνει τίποτα.
    Ομως, προσέξτε, τη φωτιά τη βάλανε οι ξένοι.
    Τουλάχιστον ο Χίτλερ τα οργάνωνε καλύτερα αυτά τα κόλπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή