Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στα 10.815.197 ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας

Σχόλιο. Κάνουν απογραφή πληθυσμού, χωρίς να καταγράφουν την υπηκοότητα!!!..Όποιος δηλαδή εκείνη τη στιγμή ήταν στην Ελλάδα, νόμιμα, παράνομα ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, και που δήλωνε ότι έμενε μόνιμα στην χώρα, χωρίς κανείς να το ελέγξει αν ήταν νόμιμος ή παράνομος, Έλληνας ή ξένος...Απο την άλλη, κατά καιρούς λέγεται οτι οι ξένοι στη χώρα μας, νόμιμοι και παράνομοι υπερβαίνουν τα.....
2 εκατομμύρια...Η...απλή αριθμητική δίνει την απάντηση στο ερώτημα για τον αριθμό των Ελλήνων....Αριθμός που συνεχώς μειώνεται λόγω της υπογεννητικότητας, της μείωσης του αριθμού των γάμων....Μια Ελληνική κοινωνία που γερνάει, χωρίς να ανανεώνεται πληθυσμιακά λόγω γεννήσεων και που διώχνει τη νεολαία της μετανάστες...Σε λίγο στη χώρα θα μείνουν μόνο οι υπερήλικες, οι συνταξιούχοι και οι ξένοι....
Ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, ανήλθε σε 10.815.197 άτομα, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ο μόνιμος πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην...... κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της χώρας.

Στο Μόνιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την Απογραφή Πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Αναλυτικά αποτελέσματα του μόνιμου πληθυσμού για κάθε διοικητική διαίρεση της χώρας και μέχρι το επίπεδο του οικισμού είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/resident_populat ion_census2011.xls

Οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, και Νέας Ιωνίας, ενώ οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών, Ζαγορίου, Παρανεστίου, Σφακιών και Νεστορίου.

Τα αποτελέσματα για τον De Facto πληθυσμό θα ανακοινωθούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2013, ενώ αναλυτικά αποτελέσματα για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του Μόνιμου Πληθυσμού θα γίνονται διαθέσιμα σταδιακά εντός του 2013 αμέσως μόλις ολοκληρώνονται οι σχετικοί έλεγχοι ποιότητας.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=246490

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου