Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Θα γίνουμε μέρος της αντιμνημονιακής κυβέρνησης που θα σώσει την Ελλάδα, λέει ο Καμμένος


Καμμένος: Θα γίνουμε μέρος της αντιμνημονιακής κυβέρνησης που θα σώσει την Ελλάδ

Ο πατριωτισμός είναι η ιδεολογική πλατφόρμα και κοινή συνείδηση και η ανάδειξη ενός πατριωτικού δημοκρατικού τόξου είναι αυτή που θα σώσει την πατρίδα από την καταστροφή και την κοινωνία από τη φιλελεύθερη λαίλαπα, υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην ......
Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος η οποία αποτελεί και την έναρξη των διαδικασιών για το 1ο Συνέδριο.
Ο κ. Καμμένος είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Συνδιάσκεψης, «όλοι εσείς που δώσατε την μάχη και ανατρέψατε το καθεστώς της μεταπολίτευσης, ήλθε η ώρα να αναλάβετε τα ηνία της χώρας», προσθέτοντας ότι «θα ανατρέψουμε την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ελληνες»,
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι στις διαδικασίες του συνεδρίου θα εφαρμοστεί «για πρώτη φορά η άμεση δημοκρατία», και πρόσθεσε ότι «όλα τα όργανα του κόμματος θα εκλέγονται από τον λαό», ενώ η βάση θα αποφασίσει το πώς θα διοικείται το κόμμα.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι το μόνο αδιαπραγμάτευτο πράγμα είναι η Ιδρυτική Διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κάλεσε σε συστράτευση όλους τους δημοκρατικούς Έλληνες.
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση, ο κ. Καμμένος είπε ότι η υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο ήταν καθοριστικό γεγονός, πρόσθεσε ότι το μεταπολιτευτικό μοντέλο απέτυχε και ότι δεν λειτουργούσαν όλα καλά, ωστόσο υπογράμμισε ότι «τις αλλαγές θα τις επιβάλλουν οι Έλληνες και όχι οι τοκογλύφοι».
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις αδυναμίες που έχουν η ελληνική οικονομία και πολιτική σκηνή, οι οποίες, σε συνδυασμό με την κρίση, χειροτέρεψαν την κατάσταση, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπήρξε σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στο Μνημόνιο στα πλαίσια «του σχεδιασμού καθυπόταξης λαών με ισχυρή ταυτότητα».
«Διάλεξαν λάθος πειραματόζωο, χρησιμοποίησαν ως μέσο τον έλεγχο του χρέους, οι αιτίες υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο και οι ντόπιοι συνεργάτες, που, ως δοσίλογοι και προδότες, οδήγησαν σε αυτό, να ερευνηθούν ενδελεχώς και οι υπεύθυνοι να πάνε εκεί που πάνε οι προδότες, το χρωστάμε στους εξαθλιωμένους συμπατριώτες μας, σε αυτούς που αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν, στους 1.800.000 ανέργους, στους γονείς μας και στα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι αποτελεί στοίχημα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες η μετατροπή της «εθνικής αντιπρότασής» τους σε «εθνική πρόταση», που σημαίνει μια λύση «εθνική και όχι μνημονιακή». Η εδαφική ακεραιότητα απειλείται, το Σύνταγμα έχει καταλυθεί, κάποιοι διαπραγματεύονται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, ιταμές προκλήσεις στη Μακεδονία, το Αιγαίο και τη Θράκη μένουν αναπάντητες, ενώ κάποιοι σχεδιάζουν και Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στη Θράκη, «είμαστε το τείχος και η αντίσταση» επισήμανε ο κ. Καμμένος.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι «θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση στην οποία αποφασίζουν οι υπάλληλοι της τρόικας, οι υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες καταργούνται, κανείς πολίτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα χαράτσια και τους φόρους, ενώ σκοπός είναι η δήμευση της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων».
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι για «όσους θέλουν να μας κατατάξουν "δεξιά", "αριστερά", "στο κέντρο" κλπ, λέμε ότι ανήκουμε στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι στους Ανεξάρτητους Έλληνες ανήκουν πολίτες από τη δημοκρατική δεξιά, ως την κεντροδεξιά, τόνισε ότι «είμαστε με την Ευρώπη των εθνών- κρατών που υποστήριζε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όχι με την "ομόσπονδη Ευρώπη των τοκογλύφων", είμαστε με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που είπε "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και όχι με τον Σημίτη και αυτό που έγινε στα Ίμια, είμαστε με την πατριωτική αριστερά, όμως η "κόκκινη γραμμή" είναι ο σεβασμός στα εθνικά δίκαια».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος έκανε λόγο για ένα κίνημα με το οποίο συμπαρατάχθηκαν και άλλα κινήματα, όπως το «Άρμα Πολιτών» και οι «Αντιμνημονιακοί Έλληνες», αλλά και κινήματα πλατειών, καθώς και «αυτά που θα έλθουν», ευχαρίστησε τους βουλευτές και πολιτευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατέληξε λέγοντας ότι κάποιοι πολεμούν τους Ανεξάρτητους Έλληνες με «παλιά μέσα», «ρίχνοντας τόνους λάσπης, ενώ τώρα γονυπετείς ζητούν συγγνώμη και τώρα, σε τρίτη φάση αποσύρουν τις ρεζέρβες τους» και προσθέτοντας ότι «όταν επιτίθεστε σε έναν, να ξέρετε ότι επιτίθεστε σε όλους μας».
Το πατριωτικό δημοκρατικό τόξο που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει σε λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και στη συνέχεια στη διαγραφή τού επονείδιστου χρέους, στην κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στην κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, στην ανακήρυξη ΑΟΖ και στην τιμωρία όσων παραβίασαν το Σύνταγμα και τους νόμους με τα μνημόνια, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου