Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Επιδοτούνται με 47.000.000 €! Πόσους άνεργους προσλαμβάνουν αύριο;

Αναρωτιέσται πόσοι θα βρουν δουλειά άμεσα;
Αρκεί να σκεφτείτε, ότι για επενδύσεις που επιδοτούνται στη Βόρεια Ελλάδα (ναι, υπάρχουν επενδύσεις), δίνονται ως επιχορηγήσεις από το κράτος στους επιχειρηματίες περισσότερα από 47 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι …”πανάκριβες” θέσεις εργασίας -που προβλέπονται στο.....
πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων του επενδυτή- δεν είναι απαιτητό να δημιουργηθούν πριν την παρέλευση …δύο ετών λειτουργίας από την ολοκλήρωση της επένδυσης.
Άρα, η απάντηση στο ερώτημά σας είναι μία: ΚΑΝΕΝΑΣ!
Ούτε έναν άνεργο δεν υποχρεούται να προσλάβει άμεσα ο επιχειρηματίας-επενδυτής που επιχορηγείται από το Ελληνικό Δημόσιο! Είναι μια από τις μικρές …αηδιαστικές λεπτομέρειες ενός αναπτυξιακού νομικού πλαισίου, υποβαθμίζει εντελώς τη σημασία της δημιουργίας θέσεων εργασίας σε μια κοινωνία ανέργων!
Τα στοιχεία: Από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων διεκπεραίωσης επενδυτικών σχεδίων του  Ν. 3908/2011,  υπεγράφησαν το τελευταίο διάστημα οι εγκρίσεις ένταξης 20 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού ύψους επένδυσης 133.886.653,12 ευρώ, που επιχορηγούνται με το συνολικό ποσό των 47.738.978,89 ευρώ (35,65% του συνολικού ύψους επενδύσεων).
Μιλάμε για επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, στη Θράκη, στη Δράμα, στα Γρεβενά… Ολούθε. Από επεκτάσεις εργοστασιακών μονάδων μεταποίησης και συσκευασίας προϊόντων, μέχρι κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών!
Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, δεν προβλέπεται η υποχρέωση για πρόσληψη ούτε ενός εργαζομένου.
Σε κάποιες περιπτώσεις τεράστια ποσά επενδύονται και …επιχορηγούνται γενναίως, για να δημιουργηθεί μόλις μία άμεση θέση εργασίας. Όπως για παράδειγμα, στην περίπτωση δύο υδροηλεκτρικών σταθμών της ιδίας εταιρείας, σε Κιλκίς και Γρεβενά, για τους οποίους προβλέπεται, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, να απασχολήσουν μόλις… έναν εργαζόμενο (ο κάθε σταθμός)!
Συνολικά, θα περιμένουν οι άνεργοι Βορειοελλαδίτες να περάσουν δύο χρόνια, για να προσληφθούν… πόσοι λέτε;
Σας απαντώ: 203 θέσεις εργασίας δημιουργούν τα 133.886.653,12  ευρώ! Κόστος δημιουργίας μίας θέσεις εργασίας; Ακριβώς 659.540 ευρώ!
Κόστος δημιουργίας θέσης εργασίας για το Ελληνικό Δημόσιο που… επιχορηγεί; Ακριβώς 235.167  ευρώ!
Βοήθειά μας!


http://www.karfitsa.gr/?p=99368

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου