Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Παπακωνσταντίνου έσβησε τα ξαδέλφια του από τη λίστα Λαγκάρντ!


Η άποψη των εισαγγελικών αρχών ότι κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα που στάλθηκε από τη Γαλλία τεκμηριώνεται στο υλικό που διαβιβάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην συμπληρωματική δικογραφία περιλαμβάνονται αντίγραφα τριών αρχείων που περιέχονται στην ......
αυθεντική λίστα Λαγκάρντ τα οποία και δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό usb το οποίο αποτέλεσε αντικειμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας.

Με απλά λόγια, από το σύνολο των 2.062 καταθετών στην HSBC της Γενεύης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που παρέλαβε την αρχική λίστα Λαγκάρντ είχε αφαιρέσει τα ονόματα των δύο εξαδέλφων του που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία από κοινού με τους συζύγους τους.

Οπως προέκυψε από τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων, τα ονόματα που «εξαφανίστηκαν» από την αρχική λίστα που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ είναι τα εξής:

Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου του Μιχαήλ, ο σύζυγός της κ. Συμεών Σικιαρίδης καθώς και ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της κυρίας Μαρίνας Παπακωνσταντίνου είναι τα τρία πρόσωπα που είναι δικαιούχοι του λογαριασμού ο οποίος απαλείφθηκε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από τη διαβίβαση της συμπληρωματικής δικογραφίας στη Βουλή.

Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι πρώτες εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και θυγατέρες του αποβιώσαντος πρώην υπουργού της ΝΔ Μιχάλη παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων προέκυψε ότι στο αντίγραφο της λίστας που παρέδωσαν τις προηγούμενες μέρες οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση αναφέρονται τα ονόματα 2.062 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, ενώ στο περίφημο «στικάκι» αυτά ήταν 2.059, δηλαδή είχαν αφαιρεθεί τρία ονόματα: Της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου, του κ. Συμεών Σικιαρίδη και του κ. Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο με το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης απέστειλε την συμπληρωματική δικογραφία της υπόθεσης Λαγκάρντ στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη αναφέρεται ότι εκτός από το αντίγραφο του ψηφιακού δίσκου (cd) με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ αποστέλλονται και «αντίγραφα τριών αρχείων τα οποία περιέχονται στον ως άνω ψηφιακό δίσκο και δεν περιέχονται στο αρχικό usb το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας».

Επιπλέον, οι δικαστικές αρχές απέστειλαν στη Βουλή «έξι αντίγραφα εκ του συστήματος TAXIS σχετιζόμενα με τα πρόσωπα των τριών επιπλέον αρχείων για τα οποία γίνεται λόγος παραπάνω».

Γ. Παπανδρέου: «Όλα στο φως»

«Όλα στο φως». Με αυτήν τη χαρακτηριστική φράση, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει τη θέση του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την αλλοίωσή της από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, αναφέρεται: «Όλα στο φως. Πλήρης διερεύνηση. Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου».
 
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=246483

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου