Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ...


kinima-teli-kikloforias

Ενάντια στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας λόγω μη ανταποδοτικότητας είναι τα μέλη του Κινήματος Ενάντια στο Μνημόνιο, στην Ηλεία. Και βασικό επιχείρημα στην κίνηση τους είναι η μη υλοποίηση του έργου της Ολυμπίας Οδού στην Ηλεία.
Για αυτό σε συνέντευξη που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στον Πύργο προέτρεψαν τους πολίτες τη Δευτέρα στις εννέα το πρωί, να συγκεντρωθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη ΔΟΥ Πύργου και να καταβάλλουν μόλις ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας. «Και πολύ τους είναι...» επισήμαναν.
Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου το μέλος του Κινήματος Βασίλης Τσίγκλας, κάλεσε τους πολίτες να ......
συμμετάσχουν σε αυτή την όχι μόνο συμβολική, αλλά ουσιαστική κίνηση λέγοντας πως «το Κίνημα για τα τέλη έχει πάρει «ανεξέλεγκτες» διαστάσεις σε πόλεις όπως το Αγρίνιο, η Κέρκυρα, η Πάτρα, το Μεσολόγγι.
Ο κύριος λόγος της κίνησης αυτής είναι η μη ανταποδοτικότητα του τέλους, αφού πολύ λίγα χρήματα επιστρέφουν σαν ανταποδοτικά, για το άθλιο οδικό δίκτυο του νομού μας. Πόσοι από εμάς δεν έχουν ταξιδέψει στο δρόμο Πύργου – Πάτρας και δεν έχουν επιστρέψει ποτέ; Πόσα εικονοστάσια υπάρχουν που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια, πόσοι από εμάς δεν έχουν κάποια προσωπική εμπειρία.
Όλοι λοιπόν τη Δευτέρα για ένα ευρώ στο Παρακαταθηκών και Δανείων». Ο κ. Τσίγκλας κατήγγειλε επίσης τον παράνομο – όπως τον χαρακτήρισε – τρόπο προείσπραξης των τελών και την 100% προσαύξησης για μια ημέρα καθυστέρησης. «Είναι παρανοϊκό αυτό και συμβαίνει μόνο για αυτό το φόρο. Και όλο αυτό την ώρα που ο λαός μας έχει φτάσει στα όρια και ίσως να τα έχει ξεπεράσει, της εξαθλίωσης και της φτώχιας.
Όλοι μαζί τη Δευτέρα για να κάνουμε την ανατροπή και σε αυτό το χαράτσι. Η ανατροπή δεν είναι κάτι απρόσωπο. Έχει ψυχή, πάθος, επιμονή και θάρρος. Είναι τα κινήματα και οι αγώνες. Το σύστημα διακυβέρνησης δεν φοβάται τις επαναστάσεις, αλλά τους επαναστάτες. Καλούμε τον κόσμο τη Δευτέρα για ένα ευρώ, για να βγούμε στο δρόμο με την καρδιά μας και όχι με την κοιλιά μας γιατί τότε θα είναι αργά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Δούνιας, μέλος επίσης του κινήματος, κατήγγειλε τη στάση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. «Εδώ και τρεις ημέρες πηγαίνουμε στην Εφορία και προσπαθούμε να καταβάλουμε το ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας και μας αρνούνται επίμονα. Πέρυσι το είχαν δεχθεί μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας και ειδικότερα στην Κέρκυρα υπήρχαν 1200 αιτήσεις, φέτος προσπαθούν να το αρνηθούν.
Όταν ζητήσαμε εξηγήσεις μας είπαν ότι υπάρχει απόφαση κεντρικά να μη δέχονται το ένα ευρώ. Το ζητήσαμε αυτό γραπτά και μας έστειλαν μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Δηλαδή κάτι που δεν είναι απόφαση. Επιμείναμε και μας είπαν ότι έχουμε δίκιο και ότι θα μας στείλουν την απόφαση. Ακόμα περιμένουμε.
Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο είναι αναρτημένη απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που λέει ότι το Ταμείο συμμετέχει και φέτος στη διαδικασία είσπραξης των Τελών Κυκλοφορίας» εξήγησε και συμπλήρωσε «Στο Μεσολόγγι και την Κέρκυρα έχουν γίνει ήδη καταθέσεις για τα φετινά τέλη. Καλούμε τους πολίτες για έναν ακόμα σοβαρό λόγο. Για το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού.
Θεωρούμε ότι όλοι οι κάτοικοι και όλοι οδηγοί του νομού θα πρέπει να μην δώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να καταθέσουν ένα ευρώ, μέχρι να γίνει η Ολυμπία Οδός. Χορτάσαμε από λέξεις και υποσχέσεις. Αντίσταση δεν γίνεται με ανακοινώσεις, αλλά με πράξεις και τους καλούμε όλους να συνταχθούν μαζί μας. Ένα ευρώ και πολύ τους είναι...».

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8981:2012-12-23-19-35-57&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου