Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Αυτά είναι τα έγγραφα από το πόρισμα που «καίνε» τον Παπακωνσταντίνου


Αυτά είναι τα έγγραφα από το πόρισμα που «καίνε» τον Παπακωνσταντίνου

Στο πόρισμα των Οικονομικών εισαγγελέων που αποτελείται από 17 σελίδες και έφτασε χθες στη Βουλή μαζί με την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει τρία ονόματα που «καίνε» τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η αυθεντική λίστα περιλαμβάνει 2.062 ονόματα, ενώ η......
λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας περιλάμβανε 2.059 ονόματα.Το iefimerida παρουσιάζει στοιχεία και έγγραφα μέσα από το πόρισμα των αρμόδιων αρχών.
Όπως θα δείτε και στο έγγραφο που ακολουθεί τα τρία νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι:
Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου), Συμεών Σικιαρίδης και Ελένη Παπακωνσταντίνου (σύζυγος του Συμεών Σικιαρίδη).


Tόσο η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου όσο και η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι ξαδέρφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Στο πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων περιλαμβάνονται και οι καταθέσεις των στελεχών του ΣΔΟΕ που ταξίδεψαν στο Παρίσι για να παραλάβουν την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ.
Αυτή που ακολουθεί είναι του Θεόδωρου Φλωράτου.




Από τους ΟΙκονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη εξετάστηκε ως μάρτυρας και ο προιστάμενος του γραφείου Εισαγγελέα Οικονομικού εγκληματος Εμμανουήλ Σκαρμέας.
Διαβάστε την κατάθεσή του:



Ζητούν προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου
Την ίδια ώρα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσουν απόξκοινού πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Ο πρόεδρος τςη ΔΗΜΑΡ δηλωσε ότι θεωρεί επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη»
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι «θα ζητηθεί Προκαταρκτική Εξέταση για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου»λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία αναφεροταν οτι «ζητεί να κινηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου