Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ο πρώην γγ του ΕΟΤ που... πλήρωσε το ξανθό μοντέλο

o-proin-gg-toy-eot-poy-plirose-to-ksantho-montelo
Τον αποκαλούν μέχρι σήμερα «golden boy» καθώς αρνείται πεισματικά να θυσιάσει την καλή ζωή, την διασκέδαση, τα ακριβά εστιατόρια στο βωμό της οικονομικής κρίσης. Δεν είναι τόσο ότι ζει με ανέσεις για να το επιδεικνύει, όσο γιατί είναι από τους ελάχιστους θιασώτες ενός lifestyle που ακροβατεί μεταξύ showbiz και .....πολιτικής.

Ωστόσο, οι επαγγελματικές του κινήσεις στα ενδότερα της ΝΔ δεν φαίνεται να αποδίδουν καρπούς τελευταία. Την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην γ.γ. του ΕΟΤ παραιτήθηκε από τη θέση του έπειτα από τη σύγκρουσή του με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. H κυρία Κεφαλογιάννη έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Καραχάλιου και στη θέση του τοποθετείται νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ο Πάνος Λειβαδάς.

Η παραίτηση του επικοινωνιολόγου ήταν αναπόφευκτη, καθώς η ρήξη των δύο πλευρών έλαβε αγεφύρωτες διαστάσεις. Ο Νίκος Καραχάλιος είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Όλγας Κεφαλογιάννη τόσο για την διαχείριση των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού (τα οποία παραμένουν ακόμη ακέφαλα) όσο και το βιντεάκι του ΕΟΤ για την ελληνική τουριστική καμπάνια, στο οποίο συμμετέχει και η ίδια η υπουργός έπειτα από συστάσεις του κ. Καραχάλιου.

Στο σποτάκι νεαροί άνδρες και γυναίκες χόρευαν συρτάκι στις όχθες του Τάμεση του Λονδίνου, περαστικοί συμμετείχαν στο χορό χαρούμενοι και ανάμεσά τους η Όλγα Κεφαλογιάννη παρακολουθούσε και φωτογράφιζε. Το βιντεάκι χαρακτηρίστηκε από ελληνικά και ξένα μέσα τουλάχιστον ως… ατυχές.

Η σταγόνα ωστόσο που ξεχείλισε το ποτήρι της υπουργού Τουρισμού ήταν το γεγονός ότι ο πρώην γ.γ. του ΕΟΤ «χρέωσε» στον Οργανισμό τα έξοδα του εισιτηρίου του πρώην μοντέλου και γυμνάστριας, Γιάννας Νταρίλη, για να έρθει από την Αμερική στα εγκαίνια μιας έκθεσης του ΕΟΤ.

Σε πολλούς συναδέλφους του το εν λόγω γεγονός δεν προκάλεσε καμία εντύπωση καθώς ο Νίκος Καραχάλιος είναι γνωστός για την αδυναμία του στο ωραίο φύλο και δη στις ξανθιές παρουσίες, όντας φανατικός θαυμαστής της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καιλή, της γυμνάστριας Γιάννας Νταρίλλη, της Νάταλι Θάνου, αλλά και της ηθοποιού Ζέτας Δούκα, με την οποία (γράφεται ότι) διατηρούν και δεσμό το τελευταίο διάστημα.

Ο bon viveur

Ο Νίκος Καραχάλιος είχε μια πολυταράχη ζωή με πολλά πάρτι, ακριβές εξόδους όμορφες γυναικείες παρουσίες και παραμένει εργένης στα 39 του χρόνια δηλώνοντας ότι απολαμβάνει ακόμη την ανεξαρτησία του. Είναι φανατικός λάτρης της Μυκόνου και της νυχτερινής ζωής του νησιού.

Οι παρέες του προέρχονται από την πολιτική σκηνή της χώρας αλλά και της Αμερικής και από την αγαπημένη του ομάδα τον Ολυμπιακό. Συναναστρέφεται στενά με γνωστούς τραγουδιστές και ηθοποιούς. Είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και ευχάριστος, η ψυχή της παρέας, λένε όσοι τον γνωρίζουν, ενώ είναι πανταχού παρών στα κοσμικά στέκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Γενιά του Κολλεγίου Αθηνών

Ανήκει στη γενιά των αποφοίτων του Κολλεγίου Αθήνων. Στα ίδια θρανία οργάνωνε το μέλλον του μαζί με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μάκη Βορίδη, τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον Σπήλιο Λιβανό, και το Δημήτρη Τζιώτη.

Στα χρονικά του Κολλεγίου έχει μείνει αλησμόνητος εξαιτίας της αποβολής που αποφάσισε ο αγαπημένος του μάλιστα καθηγητής επειδή στο περιοδικό που εξέδιδαν οι μαθητές δημοσίευσε σκίτσο στο οποίο παρίστανε τους καθηγητές σαν σκιάχτρα που δεν έχουν να εμπνεύσουν τίποτα στους μαθητές τους.

Αποχαιρέτησε τα μαθητικά θρανία ως αριστούχος, με τη διάκριση του Veledictorian, εκφωνώντας τον λόγο της τάξης του '87. Τίτλος που του έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάσει με υποτροφία στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Εκείνος όμως επέλεξε τη Νομική Αθηνών, ενώ παράλληλα ίδρυσε τη διαφημιστική εταιρεία Graffiti, που σχεδίασε το δελφίνι, την επίσημη μασκότ των Μεσογειακών Αγώνων του 1991.

Η επαγγελματική του πορεία και η σχέση με την πολιτική

Μετακομίζει σ' ένα σπίτι που νοικιάζει στην περιοχή Ζούμπερι, κοντά στη Νέα Μάκρη, το οποίο αγόρασε το 2004. Σπουδάζει Ιστορία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Deree, ενώ παίζει μπάσκετ στον Πανελλήνιο. Ένας τραυματισμός τού στερεί ίσως μια μεγάλη καριέρα στον αθλητισμό, αλλά συνεχίζει να παίζει στην ομάδα του Χαλανδρίου με συμπαίκτη τον σημερινό δήμαρχο Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο.

Το 1992 στράφηκε επαγγελματικά στην πολιτική. Εργάστηκε ως σύμβουλος στις εθνικές εκλογές του '93 και τον επόμενο χρόνο εγκαθίσταται στο Λονδίνο. Το 1996 ξεκίνησε ερευνητική εργασία σε θέματα εκλογικής στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας. Η γνωριμία του με τον Μπιλ Κλίντον είναι και η αφορμή για να εργαστεί στην καμπάνια του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Κώστας Καραμανλής τον συνάντησε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Fletcher, όπου ο Έλληνας επικοινωνιολόγος έδωσε μια ομιλία για την ασφάλεια στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Με συνδετικό κρίκο την οικογένεια Βαρβιτσιώτη τον συμβουλεύεται στον τομέα των δημοσκοπήσεων. Η επίσημη πρόταση για να συνεργαστούν έγινε το 2000. Στη Ρηγίλλης εμφανίστηκε όχι ως επαγγελματικός συνεργάτης αλλά ως προσωπικός φίλος του Καραμανλή και δούλεψε για τέσσερις μήνες με το επιτελείο του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Η συνεργασία τους ωστόσο με τον πρώην πρωθυπουργό έληξε άδοξα.

Το 2009, ιδρύει τη δεξαμενή σκέψης Forum 2020 και με τη συνεργασία αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ανθρώπων της αγοράς παρεμβαίνει δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο. Από το 2010 έως το 2011, διατελεί σύμβουλος διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Εισηγείται το πρόγραμμα "Ολυμπιακός 2020", που αποφέρει στο Σύλλογο έσοδα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Από το 2011 έως το 2012, εργάζεται ως σύμβουλος διοίκησης του Αμερικανικού Κολεγίου Αθήνας και της εισηγμένης στο NASDAQ εταιρείας Velti.

http://newpost.gr/post/178055/o-proin-gg-toy-eot-poy-plirose-to-ksantho-montelo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου