Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ατρόμητος και πατριώτης ο Καμμένος

Ατρόμητος και πατριώτης ο Καμμένος

Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ανήγγειλε τη δημιουργία δημοκρατικού πατριωτικού τόξου για την υπεράσπιση των λαϊκών και εθνικών δικαιωμάτων κόντρα στα Μνημόνια και τους διεθνείς τοκογλύφους
  Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
 Τις βασικές αρχές υπό τις οποίες οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα οικοδομήσουν το δημοκρατικό τόξο του Ελληνισμού, το οποίο φιλοδοξεί να......
συνενώσει τις πατριωτικές δυνάμεις από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά παρουσίασε ο πρόεδρος κ. Πάνος Καμμένος ανοίγοντας την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Στο ύψος των περιστάσεων στέκεται ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» παρά τα υπόγεια πολιτικά χτυπήματα που δέχεται το τελευταίο διάστημα από όψιμους θιασώτες του Μνημονίου και των λευκών επιταγών που μοιράζουν οι εγχώριες ορντινάτσες διεθνών τοκογλύφων.
Με το σύνθημα «είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες», ο κ. Πάνος Καμμένος ανέβηκε στο βήμα για να κηρύξει την έναρξη της πρώτης Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος. Βουλευτές, στελέχη, οπαδοί και εκατοντάδες πολίτες τον χειροκρότησαν με θέρμη και με το σύνθημα να συνεχίσει τον αγώνα του.
Αυτή ήταν και η αφορμή για να ανοίξει τα χαρτιά του ο κ. Καμμένος και να απαντήσει στους έμμεσους υπαινιγμούς και στις γενικολογίες που διετύπωσαν εναντίον του ο αποπεμφθείς κ. Κώστας Μαρκόπουλος και οι αποχωρήσαντες κ.κ. Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης και Γιάννης Κουράκος. «Θέλουμε αυτό το κόμμα θα διακριθεί από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας» επισήμανε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και εξήγησε ότι με τις διαδικασίες έως ότου πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος την άνοιξη, θα δημιουργηθεί το πρώτο δημοκρατικό κίνημα στη χώρα.
Υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και τα κομματικά όργανα θα έχουν αιρετό χαρακτήρα και θα εκλέγονται κατ’ ευθείαν από τη βάση, η οποία θα επιλέγει τους εκφραστές της. Ο κ. Καμμένος εξήγησε ότι αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία, η οποία ξεκινά από τη βάση και φθάνει στην ηγεσία με ένα στόχο: την ενωμένη Ελλάδα.
Στελέχη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» σχολίαζαν πως έτσι πρέπει να λειτουργεί όλο το πολιτικό σύστημα ώστε να υπάρχει αμεσότητα και διαφάνεια από τα κόμματα μέχρι το Σύνταγμα.
Πολιτικά μηνύματα στην κυβέρνηση
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις που υποστηρίζουν το Μνημόνιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος. «Οι Έλληνες θα ξαναπάρουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας» τόνισε και πρόσθεσε ότι απέτυχε το οικονομικό μοντέλο της αντιπολίτευσης γι’ αυτό πρέπει να δρομολογηθούν αλλαγές τις οποίες θα επιβάλλει ο λαός και όχι οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, οι εκπρόσωποι των δανειστών και η τρόικα χρησιμοποίησαν τον έλεγχο του χρέους ως πρόσχημα για να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό υπό την ηγεμονία τους. «Γι’ αυτό κι εμείς ζητούμε ενδελεχή έρευνα, ώστε να σταλούν οι υπεύθυνοι εκεί που πάνε οι προδότες», ανέφερε και καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους.
Ο πρόεδρος του κόμματος επισήμανε ότι όποια λύση δοθεί για το χρέος και την υπέρβαση της κρίσης δεν πρέπει να σχετίζεται με το Μνημόνιο αλλά θα πρέπει να είναι μια Εθνική αντιπρόταση που θα προασπίζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Στο σημείο αυτό μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι το Σύνταγμα της χώρας έχει τεθεί υπό αναστολή ενώ τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται και κινδυνεύουν οι περιουσίες των πολιτών αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στους φόρους και στα χαράτσια που έρχονται.
Κόκκινη γραμμή ο Ελληνισμός
Ο κ. Καμμένος κάλεσε όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού από όλους τους ιδεολογικούς χώρους από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά που εκφράζουν πατριωτικές απόψεις να συσπειρωθούν ώστε να γίνει σαφές το μήνυμα προς όσους θεωρούν πως μπορούν να επιβάλλουν καθεστώς ηγεμονίας. «Κόκκινη γραμμή είναι τα εθνικά δίκαια, τα δίκαια του Ελληνισμού» επισήμανε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κι έδωσε την απάντηση που περίμεναν όσοι εξέφρασαν αμφιλεγόμενο προβληματισμό όσον αφορά στις αντιμνημονιακές θέσεις του κόμματος ή στο δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ίδια γραμμή τόσο ο κ. Ν. Μαριάς, όσο και ο κ. Γιάννης Δημαράς τοποθετήθηκαν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την προάσπιση των λαϊκών κεκτημένων και των εθνικών δικαιωμάτων που προσπαθεί να απεμπολήσει με πλάγια μέσα η τρικομματική κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του κ. Αντώνη Σαμαρά.






Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/264120/atromitos-kai-patriotis-o-kammenos#ixzz2FiBMyQfW http://www.newsbomb.gr/politikh/story/264120/atromitos-kai-patriotis-o-kammenos#ixzz2FiBMyQfW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου