Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Στις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας συνέλαβαν τον επιχειρηματία και πρώην μεγαλομέτοχο της Proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη Βουλιαγμένη.

Η σύλληψη του κ. Λαυρεντιάδη έγινε έπειτα από ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας κυρίας Ιωάννας Χατζάκη η οποία διενεργεί και την ......ανάκριση για την υπόθεση της Proton Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε καθώς ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Η σύλληψη του επιχειρηματία έγινε μια ημέρα μετά δικαστική απόφαση με την οποία διατάχθηκε η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Λ. Λαυρεντιάδη μέχρι του ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ και άλλων 29 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank.

Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει μέτοχοι της τράπεζας.

Στον επιχειρηματία έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων για την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank. Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 28 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεσης επίσης σε συνδυασμό με τον Ν.108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κ. Χατζάκη αφορά tα επισφαλή δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank.

Μετά τη σύλληψή του ο κ. Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και αργότερα το βράδυ είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του στη ΓΑΔΑ. Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια.
 
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=243389

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου