Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μήνυση κατά Βενιζέλου - Αλιβιζάτου από Χρυσή Αυγή

Μήνυση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του καθηγητή Νικόλαου Αλιβιζάτου κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Χρυσή Αυγή.

Αφορμή στάθηκαν, σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, οι δηλώσεις που έκαναν οι κ.κ. Βενιζέλος και Αλιβιζάτος στις 3/12/2012, και οι οποίες, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος «ενσπείρουν τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων και .....
στοχεύουν στον διχασμό του έθνους».

«Το καθεστώς της Μεταπολίτευσης νιώθει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του και την ώρα που ψυχορραγεί δεν διστάζει να παραβιάσει κάθε έννοια πολιτικού ήθους, ακόμα και διαταράσσοντας την κοινή ειρήνη των Ελλήνων πολιτών», αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της.

Υποστηρίζει επίσης ότι δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από τη στιγμή που έγιναν οι εν λόγω δηλώσεις και τα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Δυτικής Αττικής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή έγιναν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με την τοποθέτηση και πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού μεγάλης ισχύος, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημίες», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, καταλήγει η Χρυσή Αυγή, «το κίνημά μας κατέθεσε σήμερα μήνυση ενώπιον του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κατά των ανωτέρω προσώπων για το αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 192 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για διέγερση των πολιτών σε βιαιοπραγίες και διχόνοια».

Υπενθυμίζεται ότι, την Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε πρωτοβουλία του κόμματός του για την «ποινική αντιμετώπιση» της δράσης της Χρυσής Αυγής. Είχε προτείνει συγκεκριμένα να ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και να γίνουν τροποποιήσεις για τα «εγκλήματα» που, όπως είχε πει, «διαπράττει η Χρυσή Αυγή».

http://www.dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου