Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πρόστιμο δύο δις ευρώ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην HSBC

Πρόστιμο ύψους 1,92 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να καταβάλει η HSBC, ύστερα από πολυετή έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου χρήματος». Ο τραπεζικός κολοσσός παραδέχεται πως υπήρξε πρόβλημα στους ......
ελέγχους των καταθέσεων των πελατών της και ζητά συγνώμη.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας που ερευνούσε την υπόθεση κατηγορεί την HSBC πως δεν έλεγχε τους καταθέτες της με αποτέλεσμα να νομιμοποιεί έσοδα από «καρτέλ ναρκωτικών, τρομοκράτες και φοροφυγάδες»

Υπενθυμίζεται πως η HSBC είναι η τράπεζα στην οποία είχαν τα κεφάλαιά τους οι μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ.

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή της η HSBC ανήγγειλε την αύξηση δαπανών για την καταπολέμηση εισροής εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως και την ανάκληση όλων των μπόνους για ανώτατα στελέχη. Παράλληλα ανακοίνωσε σήμερα πως ήρθε σε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,92 δις ευρώ.

«Δεχόμαστε την ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος μας. Η HSBC του σήμερα έχει μια ριζικά διαφορετική οργάνωση από αυτή που έκανε αυτά τα λάθη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Στιούαρτ Γκάλιβερ.

http://tvxs.gr/news/kosmos/prostimo-dyo-dis-eyro-gia-kseplyma-mayroy-xrimatos-stin-hsbc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου