Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Reuters: Επίσημο αίτημα της Ισπανίας να μπει στον μηχανισμό στήριξης


Reuters: Επίσημο αίτημα της Ισπανίας να μπει στον μηχανισμό στήριξης

Θα λάβει τα 39,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Η Κομισιόν ενέκρινε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των Bankia, NCG Banco, Catalunya Banc και Banco de ValenciaΤο επίσημο αίτημα για την..... εκταμίευση των 39,5 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών κατέθεσε στην Κομισιόν η Μαδρίτη. Τα χρήματα αναμένεται να φτάσουν στην Ισπανία μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τα 36,9 δισ. ευρώ προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως η Bankia, ενώ ένα κονδύλι της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ προορίζεται για τις λεγόμενες «κακές τράπεζες».

Το αίτημα αυτό αναμένεται να εγκριθεί τυπικά στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν ενέκρινε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των Bankia, NCG Banco, Catalunya Banc και Banco de Valencia.

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τα σχέδια αναδιοργάνωσής τους αποτελούσε προϋπόθεση ώστε οι τράπεζες αυτές να λάβουν δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ)

Η Κομισιόν είπε ότι η Banco de Valencia θα πωληθεί και θα απορροφηθεί από την Caixabank, ενώ οι άλλες τρεις τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν το ενεργητικό τους κατά τουλάχιστον 60% μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Η έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσης των BFA/Bankia, NCG, Catalunya Banc και Banco de Valencia αποτελεί ορόσημο για την εφαρμογή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης και της Ισπανίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.
 
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=486807

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου