Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να εργαστείτε...

Αυτές είναι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να εργαστείτε...


Με βάση τα δεδομένα της έρευνας που διενήργησε η HSBC σε 100 διαφορετικές χώρες,
προέκυψε ότι στις παρακάτω δέκα χώρες οι μισθοί των επαγγελματιών είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους αντιστοίχους των συναδέλφων τους σε άλλες χώρες του κόσμου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στη μέτρηση του μέσου εισοδήματος των απόδημων σε σχέση με τον πλούτο όπως είναι καταγεγραμμένος στην έρευνα της...
HSBC's Expat Explorer. Η έρευνα έγινε μεταξύ 4.127 μεταναστών που ζουν στο εξωτερικό.

Σιγκαπούρη: η «ασιατική τίγρη»
Περίπου οι μισοί από από τους ξένους μετανάστες που συμμετείχαν στην έρευνα και εργάζονται στη Σιγκαπούρη υποστήριξαν πως απολαμβάνουν ετήσιο εισόδημα ύψους 200.000 δολαρίων. Οι περισσότεροι εκμεταλλεύτηκαν το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες απασχολούνται στον τομέα των οικονομικών ενώ πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι καλή.

Ρωσία: με την ταχύτητα του υπερ-Σιβηρικού
Πάνω από το ένα τρίτο από τους ξένους που εργάζονται στη χώρα δήλωσαν πως το ετήσιο εισόδημά τους ξεπερνά τις 250.000 δολάρια, ενώ για τους περισσότερους το μεγαλύτερο κίνητρο για μετανάστευση στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι η γρήγορη μισθολογική και επαγγελματική ανέλιξη. Θεωρείται ως μια βάση μικρής διάρκειας όπου οι επαγγελματίες μπορούν να αποταμιεύσουν μέχρι να βρουν καλύτερη δουλειά σε άλλη χώρα. Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη αποκατάσταση είναι τα οικονομικά, οι κατασκευές και ο κλάδος των υποδομών.

Βερμούδες: «εξωτική» απασχόληση
Και όμως στο μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα υπάρχουν αρκετοί υψηλόμισθοι επαγγελματίες κερδίζουν πάνω από 15.000 δολάρια το μήνα – ιδίως όσοι απασχολούνται στον τομέα των οικονομικών. Ωστόσο η ακριβή ζωή στα εξωτικά νησιά δεν αφήνει πολλά περιθώρια αποταμίευσης.

  • Σαουδική Αραβία – Χογκ Κονγκ : «τα λεφτά στα λεφτά»
    Στις δύο χώρες που ισοψηφούν, οι ξένοι εργαζόμενοι απολαμβάνουν υψηλούς μισθούς και ευνοϊκή φορολογία ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά είναι εκείνοι με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επανεπενδύσουν τα κεφάλαια τους στις χώρες που τους φιλοξενούν. Στο Χονγκ Κόνγκ οι ξένοι μετανάστες εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ικανοποίησης από το επίπεδο διαβίωσής τους καθώς και αυξημένες προσδοκίες για βελτίωση της θέσης τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο χώρες ο τομέας που κυριαρχεί είναι αυτός των οικονομικών.

  • Φιλιππίνες: οι...«συνταξιούχες»
    Οι Φιλιππίνες μπήκαν για πρώτη φορά στη λίστα της έρευνας Expat Explorer ωστόσο φαίνεται να είναι συνδεδεμένες με τη..συνταξιοδότηση των ξένων επαγγελματιών.Παρόλα αυτά οι ξένοι μετανάστες θεωρούν τη χώρα ως καλή περίπτωση τόπου που μπορούν να ξοδέψουν το εισόδημά τους.

  • Ελβετία: «το χέρι του Μίδα»
    Εδώ κυριαρχεί ο τομέας των χρηματοοικονομικών καθώς η χώρα θεωρείται το «λίκνο» του παγκόσμιου πλούτου. Ωστόσο το αυξημένο κόστος ζωής στερεί από τους ξένους επαγγελματίες σημαντικό μέρος από τον πλούτο που παράγουν.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες: «ωραία αλλά..ζόρικα»
Οι φιλικοί φορολογικοί συντελεστές σε συνδυασμό με τις πολύ καλές θέσεις που προσφέρονται εγγυώνται στους ξένους επαγγελματίες καλές αμοιβές και επαγγελματική ανέλιξη. Ωστόσο οι μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες πληρώνουν πολύ μεγάλα ασφάλιστρα για την υγειονομική τους περίθαλψη σε σχέση με ότι πλήρωναν στις χώρες προέλευσής τους, ενώ οι εργαζόμενοι στα Εμιράτα έχουν δει την οικονομική τους θέση να επιδεινώνεται τον τελευταίο χρόνο.

Κατάρ: το «γουρουνάκι  της αποταμίευσης»
Το 83% των ξένων εργαζομένων στο Κατάρ εργάζονται στο εμιράτο προκειμένου να κερδίσουν πολλά χρήματα και να επιτύχουν μια σύντομη και θεαματική ανέλιξη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το εμιράτο είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε σχέση με τον αριθμό των ξένων εργαζομένων που μπορούν να αποταμιεύσουν και να επενδύσουν πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου