Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΛΛΙΑ: Στα 100 δισ. ευρώ το πρόγραμμα λιτότητας

Tην πρόθεσή της να επιταχύνει τις προσπάθειες δημοσιονομικής λιτότητας με την εξοικονόμηση 100 δις. ευρώ έως το 2016, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση. Για αρχή ανακοινώθηκε αύξηση 5% στους φόρους μεγάλων επιχειρήσεων, αύξηση ορίου συνταξιοδότησης κ.ά.
 «Έχουμε μπροστά μας πολλά χρόνια προσπαθειών», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν,ο οποίος υπό το φως της κρίσης χρέους θεωρεί ότι η λέξη «πτώχευση δεν είναι πλέον μια αφηρημένη έννοια. Για να φθάσουμε σε μηδενικό έλλειμμα ως το 2016, πράγμα που είναι στόχος μας, θα πρέπει να εξοικονομήσουμε λίγο πάνω από 100 δισ. ευρώ», τόνισε ο Φιγιόν παρουσιάζοντας στον Τύπο το νέο πρόγραμμα λιτότητας της Γαλλίας.
Ο γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το νέο πρόγραμμα λιτότητας περιλαμβάνει αύξηση κατά 5% της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, αύξηση του ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες και επίσπευση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού που επρόκειτο να εφαρμοσθεί το 2018.....

Η μεταρρύθμιση αυτή του 2010 που προβλέπει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια ,θα εφαρμοσθεί μια χρονιά νωρίτερα, το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου