Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 50 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Τα ονόματα των 10 "πυρήνων" της πρωτοβουλίας - Η μεταμεσονύχτια επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Παπανδρέου για να ληφθούν άμεσα αποφάσεις- "Τώρα ή φεύγουμε", είπαν οι βουλευτές. Ήταν μια άγρια νύχτα η χθεσινή και για το...
ΠΑΣΟΚ. Από το φιάσκο Πετσάλνικου και την αναβολή της συνάντησης στο προεδρικό Μέγαρο η χώρα έμοιαζε να βουτά στο γκρεμό. Και περισσότεροι από 50 βουλευτές (από όλες τις διαφορετικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ) πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν επιστολή στο μέγαρο Μαξίμου και στον Γ.Παπανδρέου προειδοποιώντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το πρωί θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!

Ήταν μάλιστα τέτοια η αγωνία των βουλευτών να προλάβουν τις καταιγιστικές εξελίξεις, ώστε μετά τις νυχτερινές συναντήσεις, κατέληξαν σε μία χειρόγραφη επιστολή, την οποία δε δακτυλογράφησαν, μη "ρισκάροντας" να χάσουν πολύτιμο - ίσως και καθοριστικό - χρόνο.......

Μεταξύ των 50 διακρίνονται και ονόματα υφυπουργών, ενώ την ώρα που η επιστολή εστάλη στο Μαξίμου, ταυτόχρονα υπήρξε επικοινωνία των υπογραφόντων βουλευτών με το Μ.Καρχιμάκη αλλά με πρωτοκλασάτα στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης. Οι βουλευτές τους ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία τους, υπογραμμίζοντάς τους ότι έχουν κι εκείνοι, ως κυβερνητικοί, ευθύνη για την "επόμενη μέρα", αν δεν μπει ένα τέλος, άμεσα, στο "θρίλερ".

Οι δέκα "πυρήνες" της πρωτοβουλίας
Μεταξύ των υπογραφόντων διακρίνονται και τρανταχτά ονόματα της πράσινης παράταξης που επέλεξαν να ασκήσουν πιέσεις για την άμεση λύση. Δύο υφυπουργοί και οκτώ βουλευτές απαρτίζουν τη 10άδα που αποτέλεσε τον "πυρήνα" της πρωτοβουλίας.
Πρόκειται για τους υφυπουργούς Μάρκο Μπόλαρη και Μιχάλη Τιμοσίδη και τους βουλευτές Δριβελέγκα, Κεγκέρογλου, Παντούλα, Βαρβαρήγο, Ζωίδη, Ντόλιο, Τσώνη και Παπαδόπουλο.

"Πολιτική αξιοπρέπεια'

"Eίναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας" ανέφεραν στην επιστολή που αποκαλύπτει το CRETALIVE. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στις προσωπικές και προφορικές επαφές έλεγαν ότι εάν είναι πολιτικό το πρόσωπο πρέπει να είναι ο Βενιζέλος, εάν είναι τεχνοκράτης ο Παπαδήμος!
Στην επιστολή ανέφεραν:
Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού.
Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.
Οι υπογράφοντες βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου