Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Βαθύτερη ύφεση με τη νέα δανειακή σύμβαση «βλέπει» το 53% των πολιτών

Ιδιαιτέρως επιφυλακτική είναι η στάση της κοινωνίας όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με έρευνα της ALCO για λογαριασμό του ΕΒΕΑ.
Ειδικότερα, το 53% των πολιτών εκτιμά ότι η συμφωνία θα οδηγήσει τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση, ενώ μόλις το 18% υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.
Ειδικότερα, τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια, μόλις δύο στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε ανάκαμψη. Χαρακτηριστική όμως είναι η ανασφάλεια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το εν λόγω ερώτημα, καθώς, το 28% υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει σε ανάκαμψη, το 41% σε ύφεση και το υπόλοιπο 31% διατήρησε ουδέτερη στάση......

Οι τοποθετήσεις όσων μετείχαν στην έρευνα φαίνεται να βασίζονται στην αντίληψη ή και στην εικόνα που υπάρχει γύρω από τη νέα δανειακή σύμβαση, και όχι στην γνώση του περιεχομένου της, καθώς έξι στους 10 πολίτες δηλώνουν πλήρη άγνοια.
Επιπλέον, περισσότεροι από έξι στους 10 πολίτες (64%) φοβούνται πως το 2012 θα χάσουν την δουλειά τους. Τόσο το 33% των γυναικών όσο και το 33% των ανδρών δήλωσε ότι διατηρεί τέτοιου είδους φοβίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου