Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τι πλήρωσαν οι «6» που έφυγαν






Τι πλήρωσαν οι «6» που έφυγαν
Οι έξι «χαμένοι» του νέου κυβερνητικού σχήματος υπό την ηγεσία του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, απομακρύνθηκαν από τα υπουργεία τους , είτε επειδή έχασαν την στήριξη του κ. Παπανδρέου είτε εξαιτίας μοιραίων λαθών...


Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο κ. Καστανίδης φαίνεται ότι «επλήγη» από την ένθερμη υποστήριξή στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που προτάθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ακόμη και μετά την ευρωπαϊκή κατακραυγή που δέχθηκε ο τέως πρωθυπουργός και τους σοβαρούς πολιτικούς και οικονομικούς κλυδωνισμούς που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση και μόνον του ενδεχομένου διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κ. Καστανίδης παρέμεινε πιστός «Παπανδρεϊκός» δηλώνοντας χτες ότι «το δημοψήφισμα ήταν η μόνη δημοκρατική κίνηση».

Το δημοψήφισμα, μάλλον κόστισε την απομάκρυνση του κ. Λαμπρινίδη από το υπουργείου του αποτελώντας ένα ακόμη λάθος στην ήδη χλιαρή πορεία του στο Εξωτερικών,. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να τον στηρίξει, αλλά απέτυχε.

Στην περίπτωση του τέως υπουργού Άμυνας, κ. Μπεγλίτη, η σύγκρουσή του με τους απόστρατους και η αιφνίδια έως και αδικαιολόγητη αλλαγή της εξουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται ότι «στοίχησαν» το υπουργείο. Και ο κ. Μπεγλίτης υπήρξε στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου.

Από την άλλη, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να ήρε τον τελευταίο μήνα την εμπιστοσύνη του προς τον μέχρι πρότινος «εκλεκτό» του Ηλία Μόσιαλο, έπειτα και από την πολιτική διαφοροποίηση του πρώην υπουργού και τις εσωκομματικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να αρχίσει να μιλάει με την «πράσινη τρόικα». Έτσι οδηγηθηκε εκτός νέου κυβερνητικού σχήματος.

Αδυνατούμε ωστόσο να υποθέσουμε τους λόγους για τους οποίους ο Χρήστος Αηδόνης απομακρύνθηκε από το υπουργείο Υγείας, μιας και η συνεργασία του με τον κ. Λοβέρδο ήταν καλή. Μάλλον πρόκειται για θύμα… καραμπόλας.

Τέλος, η θέση του τέως υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, που είχε ο κ. Τόλκας είναι πιθανό να μην κρίνεται αναγκαία από τον Λουκά Παπαδήμο. Εξάλλου είχε επιλεγεί από τον κ. Μόσιαλο.

Αναστασία Γαλάνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου