Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ




Κείμενο κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου υπογράφουν 101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Οι υπογράφοντες επικρίνουν και την πολιτική που εφάρμοσε τα δύο προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση. Παράλληλα, 14 βουλευτές του κόμματος ζητούν με επιστολή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο, απαλλαγή για τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας έως 80 τ.μ. και τις οικογένειες με συνολικό ετήσιο εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ.......




Εκατόν ένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Δημήτρη Σακελλάρη, υπογράφουν κείμενο με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία θεωρούν ότι είναι μια «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ακροδεξιάς» και τάσσονται κατά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Τα στελέχη αυτά προέρχονται, κατά βάση από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και ανήκουν σε μια πολιτική κίνηση εντός του κόμματος, την αποκαλούμενη «Πολιτική Πρωτοβουλία για την Προοδευτική έξοδο από την Κρίση».
Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν υπάρχουν αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, του Εθνικού Συμβουλίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος και κοινωνικά στελέχη.
Οι υπογράφοντες επικρίνουν την πολιτική που εφάρμοσε τα δύο προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν «νεοφιλελεύθερη», μια πολιτική η οποία «δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση».
Επίσης, υποστηρίζουν ότι αντί να σχηματιστεί η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε γίνει προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
Επιστολή 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Ευ. Βενιζέλο για το τέλος ακινήτων
Απαλλαγή από το τέλος ακινήτων για τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας έως 80 τ.μ. και τις οικογένειες με συνολικό ετήσιο εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ ζητούν, με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Οι κκ Ι. Αμοιρίδης, Β. Κεγκέρογλου, Ν. Ζωίδης, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Σπ. Μαργέλης, Αριάδνη Αγάτσα, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Αν. Σιδηρόπουλος, Γ. Φραγκίδης, Π. Στασινός, Αθ. Παπαδόπουλος, Σπ. Μοσχόπουλος, Ηλ. Θεοδωρίδης και Δ. Βαρβαρίγος τονίζουν ότι το μέτρο αυτό της απαλλαγής από την επιβάρυνση του τέλους ακινήτων από τις συγκεκριμένες ομάδες θα ήταν ένα βήμα κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής «για να ακούσει η κοινωνία τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης». Προτείνουν, δε, την αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες, που έχουν απαλλαγεί από τον νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου