Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ





Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά συνεχίζονται και σήμερα.

17:46  Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συζητήσεις κατέληξαν στον Παπαδήμο ως νέο πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς ολοκληρώνουν τις συνομιλίες με την πρόθεση να ορίσουν ως νέο πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο αλλά ακόμη κανονίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες, είπε πηγή από το ΠΑΣΟΚ στο Reuters. «Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται με τον Παπαδήμο ως πρωθυπουργό. Εξετάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες» είπε υπογράμμισε η ίδια πηγή που έχει γνώση των συνομιλιών...

15:30
Οριστική φαίνεται να είναι η συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου που θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας. Απομένουν οι τελευταίες διαβουλεύσεις από τη ΝΔ.

15.10 Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβούλιου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε ότι η επιστολή που ζητήθηκε από τους εταίρους θα πρέπει να φέρει πέντε υπογραφές: Των δύο πολιτικών αρχηγών, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

15:00 Σύντομα θα υπάρξει λύση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών, αλλά να είναι στη διάθεσή του όποια στιγμή τις χρειαστεί.

14.25 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου είπε στους υπουργούς και τους υφυπουργούς να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους.

13.30 Στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου μπήκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

13.05 Πριν από λίγο έφτασε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

12.30 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προσερχόμενος στη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, σχετικά με το τι περιμένει από τις εξελίξεις για τις οποίες αγωνιούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αγορές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν οι σχέσεις των πολιτικών κομμάτων διαμορφώνονται με βάση την αμοιβαία εμπιστοσύνη, τη σαφήνεια, την εντιμότητα και την ηθική, τότε το αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο, για τον λαό, τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

12.15 Έχουν αρχίσει να προσέρχονται τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όμως, η προγραμματισμένη για τις 12 συνεδρίαση αναμένεται να καθυστερήσει.

10.50 Κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για συνάντηση Παπανδρέου – Παπαδήμου.

10.35 Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Λουκά Παπαδήμο, λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου