Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: Υποβάθμισαν και το Βέλγιο

Διπλή υποβάθµιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Βελγίου, κατά µία βαθµίδα, κατάφεραν οι οίκοι Fitch Ratings και Standard and Poor's χθες, κάνοντας λόγο για επιπτώσεις στην πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας ως συνέπεια των πιέσεων που ασκούν το τελευταίο διάστηµα οι αγορές.

Υποβάθμισαν και το Βέλγιο
Διπλή υποβάθµιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Βελγίου, κατά µία βαθµίδα, κατάφεραν οι οίκοι Fitch Ratings και Standard and Poor's χθες, κάνοντας λόγο για επιπτώσεις στην πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας ως συνέπεια των πιέσεων που ασκούν το τελευταίο διάστηµα οι αγορές. Ειδικότερα, ο οίκος S&P αναθεώρησε προς το χειρότερο την αξιολόγησή του για το Βέλγιο κατά µία βαθµίδα, στο ΑΑ από ΑΑ+ που ήταν προηγουµένως, αποµακρύνοντας τη χώρα ακόµα περισσότερο από τα επίπεδα της ......
ύψιστης αξιολόγησης (ΑΑΑ) που απολάµβανε µέχρι πρότινος.
Στο µεταξύ, ο οίκος αξιολόγησης Fitch έχει ήδη προειδοποιήσει για το ενδεχόµενο η Γαλλία να χάσει την υψηλή της αξιολόγηση ΑΑΑ, ευθυγραµµιζόµενος µε την πρόσφατη ετυµηγορία των δύο άλλων οίκων (Moody's, Standard & Poor's). Επίσης, σαφή προειδοποίηση για νέες υποβαθµίσεις στην Ευρωζώνη απηύθυνε ο κορυφαίος αναλυτής της Standard & Poor's, Ντέιβιντ Μπιρς, προειδοποιώντας πως η συνεχιζόµενη αδυναµία των Ευρωπαίων πολιτικών να βρουν έστω µια συµβιβαστική λύση στην κρίση χρέους θα έχει αρνητικές συνέπειες ίσως και για χώρες/οικονοµίες που κανείς δεν φαντάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου