Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗΣ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Ως επιλογή εκτροπής κι εθνικής καταρράκωσης χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για διενέργεια εκλογών με απλή αναλογική άμεσα. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά κατά του Γιώργου Παπανδρέου...
αλλά και του Αντώνη Σαμαρά. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός είναι ανακουφισμένος, καθώς φορτώνει τις επιλογές του στον επόμενο. Όσον αφορά στον πρόεδρο της Ν.Δ., υπογράμμισε ότι ξεκίνησε τις εκπτώσεις νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο πήγε από το "οι μάσκες έπεσαν" στο "είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω", εγκρίνοντας τόσο τη δανειακή σύμβαση όσο και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.

"Τα κόμματα που χρεοκόπησαν με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις τους τη χώρα και τον ελληνικό λαό, τώρα ενώνουν τις αποτυχίες τους για να μας σώσουν. Στην πραγματικότητα αναλαμβάνουν τη συνευθύνη της υποτέλειας, της κοινωνικής διάλυσης και της εκχώρησης κυριαρχίας. Εθελοτυφλούν όμως πιστεύοντας ότι, αν είναι όλοι μαζί, τότε κανένας δεν θα τους ζητήσει ευθύνες. Αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό", πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι υπηρεσιακή και πως οι αποφάσεις θα δεσμεύουν τον ελληνικό λαό για δεκαετίες. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες διαπραγματευτικές ικανότητες και ότι σε περίπτωση που η δανειακή σύμβαση επικυρωθεί, θα σημάνει μια κόλαση δίχως τέλος και θα φτωχύνει ο λαός.
"Όταν ο λαός θέλει μπορεί να τους ανατρέψει", ανέφερε, κάνοντας λόγο και πάλι για την ανάγκη δημιουργίας ενός συνασπισμού εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου