Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί, Μέρκελ, Μόντι: Προς επιτάχυνση του σχεδίου σωτηρίας της ευρωζώνης








Σαρκοζί, Μέρκελ, Μόντι: Προς επιτάχυνση του σχεδίου σωτηρίας της ευρωζώνης
Ο Νικολά Σαρκοζί, η Ανγκελα Μέρκελ και ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι επανέλαβαν σήμερα, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, την δέσμευσή τους να «επιταχύνουν» την υλοποίηση της εφαρμογής του σχεδίου για τη «διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της ανάπτυξης της ζώνης του ευρώ».

Ο γάλλος πρόεδρος, η γερμανίδα Καγκελάριος και ο αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης «συμφώνησαν στην ανάγκη να επιταχυνθεί η εφαρμογή των μέτρων που υιοθετήθηκαν τόσο στο επίπεδο της ΕΕ όσο και των χωρών της ζώνης του ευρώ κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στις Κάννες (νοτιοανατολικά)», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που .....δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τη συνομιλία τους.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μόντι «ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τα σχέδια του για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και για την ανόρθωση της οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η Ιταλία» και «επιβεβαίωσε ότι είναι απόλυτα αποφασισμένος να δράσει αποφασιστικά για να διασφαλιστεί η σταθεροποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών και να υιοθετηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη με σεβασμό στην κοινωνική ισότητα», σύμφωνα με το κείμενο αυτό.

Οι ηγέτες των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης «θα αναλάβουν όλες τις ευθύνες τους για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα, την ευημερία και την ισχύ της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της», διαβεβαιώνουν επίσης στην ανακοίνωση.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου