Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αντριου Φόρεστ: Φοροφυγάς ο πλουσιότερος άντρας της Αυστραλίας

Ο πλουσιότερος άντρας της Αυστραλίας, 'Αντριου Φόρεστ, δεν έχει πληρώσει φόρους για επτά ολόκληρα χρόνια. Ο ιδιοκτήτης της Fortescue Mining Group, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 16 δισ. δολ. Αυστραλίας είναι ο σφοδρότερος πολέμιος του προτεινόμενου φόρου των μεταλλευμάτων, δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε μία».

Ερωτηθείς επί του θέματος, ο λογιστής της...
εταιρίας Μάρκος Χιους παραδέχτηκε ότι «μέχρι τώρα δεν έχουν όντως πληρώσει φόρους», διαγράφοντας, όμως, τα έξοδα της εταιρίας για επεκτάσεις και αναβαθμίσεις από το 2008, η εταιρία θα πληρώσει την πρώτη επιταγή φόρου τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ύψους 100 εκατ. και του χρόνου η επιταγή φόρου θα είναι 800 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.

Ο θησαυροφύλακας Γουέιν Σουάν δήλωσε ότι ο μεγιστάνας έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία τρόμου για το φόρο μεταλλευμάτων, με γελοία επιχειρήματα. Για το ίδιο θέμα, η υπουργός Οικονομίας, Πένι Γουόνγκ, σημειώνει ότι «είναι αστείο να διαμαρτύρεται για το νέο φόρο, όταν η εταιρία του δεν έχει ακόμη πληρώσει ούτε ένα δολάριο σε φόρους. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κοροϊδέψει τους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου