Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μπαν Κι- Μουν: «Πλούσια ζωή για λίγους και φτώχεια για πολλούς»

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν καταγγέλλει έναν κόσμο «γεμάτο φοβερές αντιφάσεις».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν κατήγγειλε «έναν κόσμο γεμάτο φοβερές αντιφάσεις» σήμερα, Δευτέρα, που ο πλανήτης είδε να γεννιέται ένα ακόμη παιδί που ανέβασε σε 7 δισεκατομμύρια τον πληθυσμό του.«Κοιτάξτε γύρω σας. Διαβάστε τους τίτλους των εφημερίδων. Ο λιμός στο Κέρας της Αφρικής, οι συγκρούσεις στη Συρία και αλλού, διαδηλώσεις εναντίον της αυξανόμενης οικονομικής ανισότητας από τη Γουόλ Στριτ ως τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη», δήλωσε ο Μπαν.

«Ο κόσμος μας είναι γεμάτος φοβερές αντιφάσεις. Πλεόνασμα στα τρόφιμα, την ώρα που ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι πεινούν. Πλούσια ζωή για τους λίγους και φτώχεια για πολλούς άλλους», πρόσθεσε ο γ.γ. του ΟΗΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Νέα Υόρκη.
«Σκεφτείτε τα παιδιά σας. Σκεφτείτε το μέλλον με όραμα. Αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη οικονομική κρίση. Για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου η δημοσιονομική λιτότητα είναι στην καθημερινή διάταξη. Όμως, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χάσουμε αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο», συνέχισε.
«Σήμερα καλωσορίζουμε αυτό το παιδί, τον έβδομο δισεκατομμυριοστό άνθρωπο. Ταυτόχρονα πρέπει να αναγνωρίσουμε την ηθική και πραγματική μας υποχρέωση να κάνουμε αυτό που πρέπει για εκείνη ή εκείνον», υπογράμμισε ο Μπαν.
«Είμαι ένας από τα 7 δισεκατομμύρια, όπως και εσείς. Μαζί, συνεργαζόμενοι με αλληλεγγύη, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα 7 δισεκατομμύρια θα είναι δυνατά», κατέληξε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου