Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα μόλις δύο χρόνια πριν..

Την 1η Νοεμβρίου 2009, η Ελλάδα δανειζόταν με 4,5% σε ορίζοντα δεκαετίας.Σήμερα, το επιτόκιο 10ετίας ανέρχεται σε 24%.Την ίδια ημερομηνία, η Ελλάδα δανειζόταν με 1,28%, σε ορίζοντα διετίας. Τώρα, το επιτόκιο διετίας ανέρχεται σε 76,6%.
Τα CDS 5 ετών για την Ελλάδα βρίσκονταν στις 120 μονάδες βάσης, τον Νοέμβριο του 2009. Σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 6.000 μονάδες βάσης.
Οι πιθανότητες πτώχευσης της Ελλάδας, ήταν σχεδόν ανύπαρκτες το 2009. Σήμερα, αποτιμώνται στο 99,9%.
Τον Νοέμβριο του 2009, η Ελλάδα βρισκόταν στην κατηγορία Α’ ως προς τη βαθμολογία των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης. Δύο χρόνια αργότερα, έχει βρεθεί στην κατηγορία C, με την απειλή να περάσει στην D (πτώχευση).
Τον Νοέμβριο του 2009, τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνταν ασφαλή και βρίσκονταν στα χαρτοφυλάκια των μεγαλύτερων διεθνών τραπεζών και επενδυτικών εταιρειών. Σήμερα, τα ελληνικά ομόλογα είναι τα πιο τοξικά παγκοσμίως και οι διεθνείς επενδυτές κάνουν τα πάντα, για να απαλλάξουν τα χαρτοφυλάκιά τους από αυτά...


2 χρόνια ατυχών χειρισμών μας έχουν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής.Την ίδια ώρα οι πολιτικοί μας ηγέτες δείχνουν ανίκανοι να συνεργαστούν ακόμη και την ύστατη στιγμή.
Για να μη ξεχνιόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου