Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Δικογραφίες για τα επεισόδια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Δικογραφία σε βάρος 17 ατόμων για τα έκτροπα που είχαν σημειωθεί λίγο πριν από την παρέλεση για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, σχηματίστηκε από την αστυνομία της πόλης.

Δικογραφίες για τα επεισόδια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης
Τα άτομα αυτά αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας, ως συμμετέχοντες στις έκνομες δραστηριότητες.

Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση που είχε εκδόσει την ημέρα των επεισοδίων η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αναφέρονταν τα εξής:
"Την 11.00΄ ώρα σήμερα (28-10-2011), στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης, είχε προγραμματιστεί παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τιμώμενο πρόσωπο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Πριν την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, οργανωμένες ομάδες ατόμων,.....
που πρόσκεινται η μία σε πολιτικό κόμμα και οι λοιπές σε κοινωνικούς, αθλητικούς και εθνικιστικούς χώρους, είχαν συγκεντρωθεί ανάμεσα στο πλήθος των θεατών της παρέλασης. Στα σημεία αυτά είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις λήψης των απαραίτητων μέτρων ευταξίας.

Αμέσως μετά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οργανωμένες αυτές ομάδες ατόμων, λειτουργώντας αιφνιδιαστικά, απέρριψαν βίαια τα κιγκλιδώματα, απώθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις και μετακινήθηκαν στο οδόστρωμα.

Ταυτόχρονα, στο οδόστρωμα μετακινηθήκαν και αρκετές χιλιάδες λαού, ακολουθώντας τις προσκλήσεις και προτροπές τους να καταλάβουν το χώρο, που θα πραγματοποιούταν η παρέλαση των τμημάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου